Antivirus za švohen računalnik

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.620
350
83
Kras
www.mtl.si
In sicer se gre za Pentium 300 MHz, na katerem laufa Win XP.
Do sedaj sem imel F-Prot Antivirus, ki je odlično deloval in ni prekomerno obremenjeval računalnika. Žal so pa malce nazaj ukinili podporo za update. Katerega torej priporočate? Norton, itd. odpade, ker se mi potem računalnik sploh ne bo odzival, saj ga bo čisto zadušil. Torej nekaj, kar minimalno obremenjuje procesor.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kaspersky in Avira baje malo obremenjujo. Pa NOD32 se je omenjal, ampak baje so nove verzije bolj požrešne.
Od teh je Avira zastonj, tak da lahko začneš z njim.

mihagr

Pripravnik
25. avg 2007
394
23
18
Ljubljana
Za takšne "švohne" računalnike, kar se tiče strojne opreme in kar se tiče operacijskega sistema (Win98, WinME
in novejši), se je edino pravilno inštaliral, posodabljal in deloval AVG!

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Na treh takih "zverinah" uporabljam Avast
wink-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
No jaz imam z Avastom še najboljše izkušnje na počasnih kištah, za Mcafeeja pa ne mislim plačat nevemkoliko, da bo porabil manj RAM-a.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Klik!

Jaz kasperskega ne bi deval na tako švoh mašino, ker je znan po svoji požrešnosti (ni mi jaso, zakaj ga je frajer uvrstil na listo).

Bi pa gledal za: F-prot, Command AV, Dr. Web32 in NOD32.

Tudi avira ni tako zelo light.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Klik!

Jaz kasperskega ne bi deval na tako švoh mašino, ker je znan po svoji požrešnosti (ni mi jaso, zakaj ga je frajer uvrstil na listo).

Bi pa gledal za: F-prot, Command AV, Dr. Web32 in NOD32.

Tudi avira ni tako zelo light.

To o Kasperskem se pa strinjam - imel sem ga na svoji 2.8 kišti z 1 GB ram in se je dogajalo, da je včasih za 30 sek - 1 min popolnoma zmrznil ko sem odprl kako mapo, odprl kak film itd. Kak sem ga uninstaliral vse spet normalno.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Tako hudo? Jaz sem za doma z njim kar zadovoljen, v firmi imam plačano licenco. Posodobitve so redne, računalnik med delom ni obremenjen, pošto mi skenira sproti, datoteke, povlečene iz neta tudi.
Kje se je pa tebi zalomilo?

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Meni osebno nič, ker vsaj približno vem, kje se vse virusi nahajajo. Koliko sem pa bral, ga pa odsvetujejo, to lahko pokažejo tudi testi, na katerih velikokrat pogrne.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Čudna reč. Osebno mi je najbolj odvratna panda, zna dodobra upočasnit še tako dober računalnik. Zaščita? Preveč. Imel sem primere, ko je strankam praktično onemogočala normalno delo (mreža, internet). Z avg-jem teh težav ni.
Glej, noben antivirus, plačljiv ali zastonj, ti ne garantira, da boš brez virusov dokler ga imaš nameščenega. Vsak ima svojo preferenco, meni se avg dopade in zato ga tudi priporočam. Zadržkov do ostalih av programov nimam, z izjemo pande in nortona (prva zato, ker grozljivo upočasni računalnika, drugi pa zato, ker je zaspal na lovorikah).

Dovolj offa, dajmo raje pomagat človeku.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Na 300 MHz bo vsak antivirus opazno upočasnjeval, F-Prot je bil zelo osnoven in je pregledoval (če se prav spomnim) samo programske datoteke za virusi. Moderni antivirusi pa preglejujejo skripte, procese, iščejo trojance, bote itd. in posledično upočasnjujejo računalnik (navsezadnje 300 MHz računalnik ne ustreza več nobenim standardom in tudi antivirusi niso delani za take računalnike).

Sestra ima 1000 MHz P3 z 256 RAM, pa je že kriza s katerikolim antivirusom, Avast pač manj obremenjuje kot nekateri, ampak obremenjeval pa bo vsak.

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Obstaja pa tudi ena simpl rešitev: kreiraš si še en račun, kateri nima admin pravic. Torej se ti nič ne more zapisovati v sistem.
wink-1.gif

Ko pa kaj rabiš inštalirat, greš pa pod admin user, če ne že rpi naavdnem userju ne vpraša, da vtipkaj admin password.