Antivirus 2008 - kaj izbrati?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zdaj so že vsi večji proizvajalci izdali verzije 2008 (nekateri že sredi 2007
rolleyes-1.gif
), torej kaj priporočate?

Kaspersky 7, Bitdefender 2008, Norton 2008, NOD32 3 (oz. Eset Smart Security), McAfee 2008, F-Secure 2008, Panda 2008...

Pa tudi kateri suite je najbolj učinkovit (virus+spam+spyware+firewall)?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz sem od novih probal samo Eset Smart Security (ko je bil še beta) in je ful malo bremzalo kišto, uporaba enostavna... Vse OK dokler nisem imel cel kup virusov, ki jih je potem počistil šele, ko sem dal ročno pregledat disk.

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
msilim da sem probal že vse na trgu, pa mi najbolj ustreza NOD32...Upam da bo ESET Smart Security tut tko fajni.

Je pa zanimivo da mi je najboljšo stabilnost sistema prinesu program Registry Mechanic...včasih sem formmatiral vsake 2 meseca oziroma že skoraj vsak mesec...zdej pa na vsake pol leta.
grin1.gif

protoncek

Pripravnik
6. nov 2007
37
0
6
Mengeš
www.protoncek.com
BureKm--> če misliš bitdefender ki ga siol ponuja zastonj, je prvo stara verzija, drugo če greš prej od siola stran ti zaračunajo licenco, tretje jo je kolega imel gor 3 mesece in je gor imel 35 trojancev in okoli 5 virusov. Zdaj na njegovem PCju kraljuje nod32 - preizkušena zadeva.

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Na mojem imam NOD32, na sluzbene pa sem nalozil McAffee total protection, ker mi ga je svetoval kolega in je za sluzbeno okolje res super.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Potem:
a) je s kolegom nekaj narobe, ker ni pravilno nastavil antivirus,
b) dobil "viruse", ki jih je kot take označil kakšen pandin paranoičen activescan, ki joka tudi ob recimo nekaterih Sophosovih sistemskih fajlih

BitDefender je perfekten program, eden izmed top 5. Sicer pa karkoli bo uporabnik izbral, bo ob normalni uporabi delovalo v redu. Sam bi se fokusiral na Kaspersky, F-Secure, BitDefender, McAfee, Norton ali Eset Smart Security, če gre pa za slabši računalnik, pa NOD32, F-Prot, Dr.Web32, sam tudi z Avastom nisem imel problemov, mi pa ni preveč všeč. Odsvetujem pa AVG, ker je že na nekaj testih izkazal kot zelo nezanesljiv program, verjamem pa, da so nekateri z njim čisto zadovoljni (kajti za normalno domačo uporabo je tudi ok). Odsvetoval bi tudi Pando, ker je znana po svoji nestabilnosti in preveliki "paranoičnosti". Sicer pa bodo tudi Sophos, eScan, Norman, TrendMicro, Bullguard, Avira ... svojo vlogo odigrali povsem dobro.

protoncek

Pripravnik
6. nov 2007
37
0
6
Mengeš
www.protoncek.com
NOD32 ima tudi silent mode, kjer ne teži če ni potreba po posegu uporabnika...
Drugače pa imam jaz (oz. moj kolega) slabe izkušnje z bitdefenderjem (stara verzija, zastonj s paketom siol) ker mu je notri spustil ogromno trojancev...

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Evo, tukaj imaš screenshote zdaj aktualnih antivirusov, pa si izberi tistega, ki ti je "najlepši". Z nobenim ne boš falil.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Tudi jaz sem uporabljal tegale BitDefenderja 1 leto, pa sem bil z njim (glede varnosti) zelo zadovoljen. Mi pa lahko verjameš, da dosti skačem po raznih torentih, tudi pr0n straneh
evil.gif
in take stvari. A nekateri še vedno iščete cracke na raznih astalavista.box.sk in klikate "Yes" pri vsakem oknu?

protoncek

Pripravnik
6. nov 2007
37
0
6
Mengeš
www.protoncek.com
hja...ta kolega je bolj začetnik pri tem, otroka ima pa 4-5 let zato (kot pravi) je v glavnem brskal po netu za kakšne ifnormacije, pa java igrice (miniclip) sta otroka špilala...kaj je bilo v resnici, noben ne ve...mogoče pošta...
Na splošno je ko gledaš poročanja podobno za vsak AVprogram. Eni so zadovoljni, drugi pljuvajo po njem...

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
ksz

Dejstvo je, da noben AV, ki sem ga do sedaj imel, ni bil preveč sposoben. Saj virus že odkrijejo, a odstranjevanje virusa jim dela hude preglavice in zato je vsakih 5 min splash screen "VIRUS DETECTED!" na enkranu za isti virus. To traja, dokler ne greš na net po kakšen namenski removal tool in se z registrom poigraš ...
smirk-1.gif