angina in polet z letalom :/

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
moja od danes zjutraj je antibiotike ospen 1500, v ponedeljek pa greva na morje z letalom. je sploh pametno da greva dol? trenutno ma cez 38 vrocine
crazy1.gif

kak predlog? kak hitro primejo antibiotiki?
pije ogromno tekocine, spi in pociva...

pa celi tedn cist zdrava vse ql in ker sva mlada pa sparava na €, seveda, kaj bova vzela riziko odpovedi, nima smisla, saj sva zdrava. evo!
uf-1.gif

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Če vročina pade do jutri ni problema. Če ne pa lahko nekomu organiziraš poceni dopust.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Po mojih uzkušnjah, bo v ponedeljek že dobra. Nekje 3. tablet začne prijemat. Pa naj prve 3 vzame malo bolj pogoste kako urco ali dve prej kot bi morala.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ima dejansko angino ali samo kaksno lazjo obliko virusnega obolenja? ce prvo, potem ostanita kar doma. za drugo pa ene dva caja s strohom 80 in pocitek. vrzi tablete stran.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
angina je sigurno... ni varjante da vrze tablete vstran (z razlogom je dobila antibiotike).
zdaj sva se ravno pogovarjala, vrocina padla pod 37,5

pa to je ok, ce vzame kak ospen urco prej? mislim, nebi smelo bit nic narobe ne? pol ma ob dveh ponoci tretjo... bomo vidli kak bo zjutraj.

ce ne bo boljse, ostaneva doma...

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Jaz vedno tako naredim, urco ali dve prve 3 tablete prej vzamem, pa sem še vedno med živimi. 3 dan po začetku jemanja antibitiokov vročine ne bo več grlo me še malo boleče. Bo pa v torek že skoraj dobra. In če ima zvečer 37.5 se pravi da temp. že pada, ker drugače bibilo zdele 38 +. Lepo počivat, veliko tekočine in bo ok.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
hja... ma ja... malo me je strah, ker vceraj zvecer je mela 39 iznenada
crazy1.gif

zjutraj sva takoj sla k dezurnemu

Nazadnje urejeno:

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.400
235
63
Zna se zgoditi, da bo imela na letalu težave z izenačevanjem pritiska, a odraslemu se da še dopovedati kako reševati problem.
Mi smo enkrat imeli problem s hčerko (2 leti stara), ki je zbolela v tujini, na dopustu. Tistih 5,5 ur poleta domov je bilo mojih najdaljših v zraku (po občutku, ne absolutno).

LP,

Milan

Minister

Pripravnik
21. avg 2009
418
1
16
Na oblasti
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
je mela 39 iznenada
crazy1.gif

kam potujeta, ce bodo tam preverjali temperaturo potnikov (kamere,...nova gripa, itd.)
lahko, da bosta imela tezave, mogoce bodo pod kontrolo tudi ostali na letalu

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
vem.. saj tega me je strah... obvezno bo tam pocivala... sam kolk sem prebral, je problem, ce ne zdravis angine, da ne jes antibiotikov. saj jo bom pazil kolk bo slo...

letala pa samega potovanja me je strah, ko bova tam pol nebi smel bit problem...

grema pa v grcijo

Nazadnje urejeno:

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Komot lahko greta.......

Angina bi recimo lahko pustila posledice, samo če bi zaj punca bla ful neke fizično aktivna pa obremenjevala telo......da bi mela visok pulz po domače......

Tak pa če bo počivala ji nima kaj bit.....tisti sprehod od letala do avta pa ji tudi nebo škodo.......zaj edino kakšno bo njeno psihično stanje tam, če se bo ok počutla, drugače tak niaš nič od dopusta

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Itak da pojdita. Danes je šele sobota, do ponedeljka bo že boljša, sploh pa z antibiotiki (če je res angina). Tako da zaenkrat najbolje, da planirata kot da gresta. Če bo v ponedeljek visoka vročina in/ali slabo počutje, še vedno lahko ostaneta doma.

Malo spremljaj, kako se bodo bele obloge na žrelu manjšale (that's a good sign)...

V Grčiji pa po pameti... malo izležavanja, NIČ alkohola (dehidracija) in ne na soncu bit.

Aja, pa v izogib kakim paranoičnim grškim uradnikom na letališču (zaradi gripe):

1x500mg Lekadol ko prispeta na Brnik
1x500mg Lekadol ko bo letalo v zraku

Cut-off za tiste senzorje je običajno okoli 37,5, tako da tudi če bi še blo malo vročine zaradi potovanja in stresa, jo bo Lekadol zbil pod mejo.

Nepravilno zdravljena angina lahko, kot je že Minister namignil, pusti trajne posledice na srcu in ledvicah. Ampak odkar poznamo antibiotike, so tovrstni zapleti (večinoma pri otrocih) precej redki. Zato čim manj obremenitev (sploh ko še ima vročino) in pa OBVEZNO popapcat antibiotike DO KONCA.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik asko pravi:
Po mojih uzkušnjah, bo v ponedeljek že dobra. Nekje 3. tablet začne prijemat. Pa naj prve 3 vzame malo bolj pogoste kako urco ali dve prej kot bi morala.

Aja, pa tega nikakor ne upoštevat... 1500mg je že poštena doza...

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.341
113
za šankom
tablete naj jemlje kot je predpisano ne kot je nekdo rekel bolj pogost
bonk.gif

ospen je močan antibiotik in naj bi načeloma prijel v 36-42urah.sicer pa za angino je morska voda in antibiotik
cheer.gif

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
brez skrbi, jemlje na tocno predpisano uro

no... upam da bo tolk ok:)

hvala vsem!

Nazadnje urejeno: