AMZS !?!?!

Ziga

Pripravnik
17. sep 2007
39
0
6
Uglavnem zadnic sem su na AMZS uredit vsakoletne obveznosti in na koncu k sem hotu plačat s kartico mi ženska reče da pri plačilu s kartico vzamejo provizijo 1€. HALO od kdaj pa se jemle provizija na pos terminalu. Še v tujini, če plačaš s kartico nimaš provizije pol pa na enmu AMZSju
uf-1.gif

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
tut sam sem plačal registracijo + cestnino s kartico. Baba je enostavno pribila da je potem 1€ dražje.....kaj češ druzga, treba je plačat in it dalje

Ziga

Pripravnik
17. sep 2007
39
0
6
sam vseeen nezastopm tega. A ni blo glih vedno fora v tem da če plačaš s kartico nimaš provicije.

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Očitno AMZS misli, da si lahko to špoga (čeprav so edina štacuna v državi, ki to dela
uf-1.gif

Ker imamo tukaj gor urednika Avtomagazina, predlagam, da o tem napišete kakšno vrstico ali dve
grims-1.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
banke si jemljejo kar lepo provizijo pri transakcijah preko POS terminala.
no sej, če bo elektronsko bančništvo predrago, nam naj pa delodajalci izplačujejo plače v kuvertah.
Pa gremo nazaj na kubike papirja, iglične tiskalnike in knjigovodje.

lp

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.328
301
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Ziga pravi:
sam vseeen nezastopm tega. A ni blo glih vedno fora v tem da če plačaš s kartico nimaš provicije.

Na LPPju tud vzamejo provizijo za zavarovanje, za homologacijo pa recimo ni, notr so pa dal bankomat od ABANKE, tko da če maš NLB ti vseen vzamejo provizijo in si na istem.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.444
425
83
Na AMZS se pri plačilu cestnine s kartico že od nekdaj plačuje provizija.

B.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.244
4.803
113
Provizije ki jih banke zaračunajo pri plačilu z kartico znašajo 2-4% procente vrednosti nakupa.
Zakaj pa misliš da ti bankirji turijo različne kartice ko prestopiš prag banke...

Seveda ta sistem stane, vendar me toliko, dobički so kar konkretni iz tega naslova.

Ziga

Pripravnik
17. sep 2007
39
0
6
Jst sem vedno (tudi letos januarja ko sem urejal za babico) plačeval s kartico na AMZSju pa mi nikol ni rekla da obstaja kaka provizija. Moti me samo to da se mi je to zgodil prvič da sem moral plačat provizijo ko se uporabil kartico. Prejšni mesec sem bil v tujini in tam plačeval s kartico pa mi niso zaračulan niti centa.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
banke si jemljejo kar lepo provizijo pri transakcijah preko POS terminala.
no sej, če bo elektronsko bančništvo predrago, nam naj pa delodajalci izplačujejo plače v kuvertah.
Pa gremo nazaj na kubike papirja, iglične tiskalnike in knjigovodje.

lp

Tako, zdej ko so ljudi razvadli boj pa provizije nabijal.

lp

suicidal

Pripravnik
22. jul 2007
600
1
16
Center
Gre za to, da država noče plačevat za POS terminal, posledično je za tiste zneske, ki jih plačuješ državi, treba doplačati. Fajn tale naša država, kaj.
frown-1.gif

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.244
4.803
113
Država je določila vrednost nadomestila in dala en drobiž od te vrednosti tistim ki to za njih kasirajo. Zakaj bi nekdo ki nekaj dela svoj zaslužek dal banki na račun udobja kupca sam pa nič zaslužil...

Država je poskrbela za denar - cash, vse ostale oblike so zgolj pogrutavščine bank za znižanje stroškov poslovanja in večanja prihodkov - dobička. Kar poglej kakšne dobičke imajo banke.

Če bi pa država ta znesek požrla bi bila pa spet "draga"...

Kar postavi se na njihovo mesto, gotovo bi bila provizija še večja...

A si že probal na pošti plačati kakšno storitev s kartico?

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Očitno AMZS misli, da si lahko to špoga (čeprav so edina štacuna v državi, ki to dela
uf-1.gif

Ker imamo tukaj gor urednika Avtomagazina, predlagam, da o tem napišete kakšno vrstico ali dve
grims-1.gif
Poznam in na AMZS niso edini, ki vzamejo provizijo, če plačaš cestnino s kartico. Problem je v tem, da morajo oni dat naprej državi do centa točno, njim pa banka vzame kak procent ali 3. In potem to not tako prinašajo. Zavarovalnice imajo pri premiji ta plačila s karticami že vračunana in ne delajo cirkusa AMZS in ostalim, kjer se da registrirat.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Če jaz kaj vem to ni v skladu s pravili izdajatelja kartice in lahko tako podjetje izgubi pravico uporabljat sprejemat plačilno kartico. Ne da se mi pa preverjat. Aja, pa prijavit jih je treba.

Sicer pa, urediš preko neta in je. No, ni ravno, ker te tudi tukaj oberejo za provizijo
jezen.gif
. Da ne govorimo o tem, da ne omogočajo plačila preko internet banke za nekomitente Abanke. Namesto, da bi le predračun izstavili in enostavno skeširaš s plačilnim nalogom in je.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Meni pa se se zdi, da je bolj problem v oderuških provizijah izdajatelja kartice. V vsaki manjši trgovini se običajno za bolj konkreten nakup lahko zmenim za kak procent dodatnega popusta, če plačam z gotovino. Saj trgovcu je vseeno, če da meni nekaj ali lastniku POS-a (za katerega pa tako ali tako plačuje najemnino).