Amilaza

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Težko je točno definirat ker amilaz je več oblik.

Ampak če pogledaš primarno uporabo in navodila kot so zraven ...
Suha: 1 tsp per 5 gallon batch cca. 5g na 20l
Tekoča: 2-4ml na 10l

Se pravi med 4-8ml bi bila ustrezna doza ki nadomesti 5g suhe amilaze, če vzameš srednjo vrednost je tole potem 6ml.
 

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Ma ja saj to... rabim namreč za PEKO .... in ja pri nas nisem našel tele suhe amilaze, amazon pa ne pošilja k nam
uf-1.gif
 

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Težko rečem kakšen bo to nadomestek ker tile industrijske amilaze se ločijo primarno po temperaturnem delovanju. Recimo za proces pivovarstva imaš dva tipa, nizkotemperaturno (to se dodaja med fermentacijo) in visokotemperaturno (to se dodaja med drozganjem). Tale tekoča je pomojem nizkotemperaturna glede na specifikacijo, suha pa je visokotemperaturna.

Tako da za peko možno da ne bo haska od te tekoče oz. bo razpadla prej kot bi dala kakšen efekt (najbrž je efekt da doda sladkobo in poln okus med pretvorbo škroba iz moke ipd.).
 

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Ubistvu se uporablja med vzhajanjem, za konverzijo škroba v enostavne sladkorje, katere kvar potem spremeni v alko+co2 - posledično bolje vzhajan kruh...tako da je kar pravi pomojem...bom danes testiral
smile-1.gif