Poigravam se z zamislijo, da bi probal narediti ameriško pšenično pivo. Uporabil bi (ječmenov svetli) LME in pšenični slad v zrnju.
Recept sem našel v Palmerjevi knjigi, zanimajo pa me mnenja ali je moj načrt načeloma v redu ali ne.
Ko sem preračunal količine je prišlo ven, da za 22L rabim cca 3.5kg LME in 1.5kg pšeničnega slada. (prodaja moje pivo)
Ali ta slad zmeljem kot bi zmlel ječmenov slad?
V receptu je napisano, da drozgam pri treh različnih temparaturah, 15 min pri 43C, 15 min pri 52C in 60 min pri 67C.
Zanima me, glede na to, da bom drozgal le pšenični slad in da bom uporabil LME, ali je potreben tak režim drozganja ali je bolj smiselno kako drugače?
Kaj pa PH? Imam zelo mehko vodo (EC<100) in PH 7. Bo treba kaj zniževat PH ali je pšenica itak bolj za okus in nima smisla komplicirat?
Recept sem našel v Palmerjevi knjigi, zanimajo pa me mnenja ali je moj načrt načeloma v redu ali ne.
Ko sem preračunal količine je prišlo ven, da za 22L rabim cca 3.5kg LME in 1.5kg pšeničnega slada. (prodaja moje pivo)
Ali ta slad zmeljem kot bi zmlel ječmenov slad?
V receptu je napisano, da drozgam pri treh različnih temparaturah, 15 min pri 43C, 15 min pri 52C in 60 min pri 67C.
Zanima me, glede na to, da bom drozgal le pšenični slad in da bom uporabil LME, ali je potreben tak režim drozganja ali je bolj smiselno kako drugače?
Kaj pa PH? Imam zelo mehko vodo (EC<100) in PH 7. Bo treba kaj zniževat PH ali je pšenica itak bolj za okus in nima smisla komplicirat?