Ameriški staffordshire terier

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
pred 4 dnevi sem postal lastnik zgoraj omenjenga kužka starega 4 mesece.zadeva je zaenkrat še zelo igriva in živahna.do sedaj kar sem imel daljšega kontakta z psom je bilo cca 4 mesece ko sem pazil labradorca bratrancu.zanima me predvsem kak nasvet lastnika stafforda.na kaj biti pozoren.kako ga pravilno vzgojiti da ne bo agresiven kadar to ni potrebno da bo dokaj socilaiziran z drugimi psmi in živalimi.da ne bo potrebno da bo vedno na povodcu ko bova v družbi ljudi,živali.skratka vsak nasvet je dobrodošel.šolanje psa je priporočljivo ali pač ne?literaturo na netu prebrskal skoraj vso le besed lastnikov ni zaslediti.pes pa biva v stanovanju velikem 97m2.spomnim se kot mulc da je imela ena bakica (80-90let)staffa ki je bil krotek kot mucek in ga je lahko v njeni pristonosti božal kdro koli je hotel.v nekaj takega bi sam rad vzgojil psa.da ne bo problema z otroci če ga kdo povleče za uhelj ali rep.da bo toleranten do otrok in živali.malo manj toleranten pa do odraslih brez moje pristonosti

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Sicer nasveta nimam, samo svetovnega kužka si si omislil...meni je ful všeč
aplauz.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
fora je v tem da so mi ga drugi podtaknili.je luštkan ja.mal me je pa strah da ga ne bi pravilno vzgojil ker zadeva ko zraste zna biti neprijetna če ne uboga na vsako besedo.malo me dajejo tudi dežursta saj me včasih ni doma po 14ur.ma kdo kak predlog kako rešiti ta problem.sicer se ima draga kmalu namen preseliti k meni ampak...do takrat se mi zdi to največji problem

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Od bivšega psička je kot jagenček, se je pa res precej ukvarjal z njo...kaj je pa počel, da je postala taka, pa žal ne vem
redface-1.gif
Vem samo to, da jo je že zelo zgodaj vpisal v vrtec, nato šolo, da je bila že od malega v družbi ostalih kužkov in se je na tak način hitro socializirala....

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
res lepo od tebe, da si ga vzel
grin1.gif

res da nimam staffa, imam višavca, ampak ti vseeno priporočam obisk šole. in pa čim več ukvarjanja s psom

pa kot je Grisbi že napisala, bi blo krasno kakšno slikco videt
grin1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
ja sem že dobil nasvet naj greva v malo šolo.nč fante se bo moral odpravit v šolske klopi?!upam da v roku parih dni štartava.

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
Kolikor jaz poznam stafforde iz okoliških blokov (in jih je kar nekaj), so čisto vsi največji razvajenčki. Celi srečni da jim kdo od mimoidočih na sprehodu kaj reče, da jih malo poboža... Res, pravi scrkljančki. Nekateri so hodili v šolo, s tistimi se ljudje sprehajajo tudi brez povodca, drugi pa so meli bolj domače poučevanje (sedi, tačka...)
smile-1.gif
S temi se pač ne sprehajajo brez povodca, ampak kot pravim, so pa čisto vsi neverjetno prijazni kužki. Nisem še videla nobenega agresivnega (vsaj tu pri nas ne).

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
Jaz imam rotvajlerja pa je muca!
Če hočeš,da bo kuža prijazen do ljudi pazi,da ne bo imel slabe izkušnje z njimi.
Kar se tiče pasjega vrtca......jaz z mojim nisem hotel it tja,ker sem se bal,da se bo našel večji in močnejši od mojega in si ga podredil in pol bi moj norel vedno znova, ko bi imel priložnost vračat.
Šel sem v šolo z njim,ko je bil star 6 mesec pa sma jo nardila brez problemov in kofliktov.
Povodec boš na sprehodu moral imet,ker je obvezen pa tud bol varno je.....naj ti v igri podre otroka pa boš fasal tožbo!
Pa tud vsi ljudje ne marajo,da jih pes ovohava.
Se pa baje pripravlja zakon,da bodo psi brez izpita morali imeti obvezno nagobčnik in povodec na sprehodu z izpitom pa samo povodec.
So pa še razne fore pri vzgoji........jaz sem ga vedno božal,ko je glodal kost ali ko je jedel in mi je zdaj prav fajn,ko lahko brez skrbi 60 kg mrcini potisnem roko v gobec,če se mu kaj zatakne
grin1.gif

Se boš pa menda kar namatral pri vzgoji staforda,ker so trmasti kužoti,ampak se splača...psi so zakon!!
zmaga.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
ja trmasti.kot vsi terrierji.ravno danes je pokazal svojo trmo ko sva šla ven.namreč ni hotel zapustiti travnika.no potem je po cca 5 minutah prilezel za mano ves slinast in cvileč.drugače pa zdej leži v kotu kot klada zgleda ga je 2 urno tekanje gor in dol v družbi nemške ovčarke zmatralo.
zanima me kdaj je najbolje mu dati jesti inkolikokrat na dan??!!

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Briketi, kvalitetni, nekih 3 krat na dan.

Preveč ga ne matrat veš, zdaj je v fazi ko MORA POČIVAT. Sicer se fino zdi ko leta naokoli, samo bodi vseeno pozoren da tega letanja ne bo preveč - zaradi kolkov. Imaš kakšne slike?

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
Vredu je, če ima red ki se ga navadi in mu je jasno kdaj bo dobil.
Načeloma tako kot ti je uporabnik pred mano napisal.Jaz sem tud vztrajal pri tem,da dobi 3 x na dan pol,ko bo starejši pa 2x.
Ampak,ker so se moji bali,da bi lahko kuža med obroki umrl od lakote so mu nasipali brikete vmes med obroki.Lahko si misliš, da jih je jedel.
grin1.gif

Glej,da bo imel vedno dovolj, pa se ti ne bo nažiral,jedel bo pa kolk mu bo pasalo.Ne mu dajat poceni pasje hrane(chapi,pedigre.....)
Moj ima najraje to kar jemo mi, razumljivo,da ne dobi začinjene ali masne hrane pa kakšnih kokošjih kosti.Veliko pesov je alergičnih na mleko zato mu daj raje vodo!
Kar se tiče kolkov, če je gensko nimaš kaj ,pač paziš,da ga ne goniš po stopnicah pa čim več po travi,da ga ne nabije v tace.
Pa ne mu pustit,da je po njegovem,če ni hotel s travnika greš po njega pa zvlečeš domov.Tvoja mora obveljat!

To je moj,ko je prišel k bajti:
lDXVtUo7vHG4ZlCB.v.jpg

Tukaj je pa star 2 leti,težek pa 55 kg
grin1.gif

gjAnSGimFov5lnB0.v.jpg

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Oooo kako lepega rotvajlerja imaš
smile-1.gif

No od mojega fanta ("najin") rotvajler je tudi prava igračka, najbolj obožuje da mu mečeš stvari (žogica, plastenka, palica) in da ga peljeva nekam kopat...rad plava - zelo. Pa ljubitelj sira in piškotkov je (zato je pa skoraj 60 kg silak)
grin1.gif
Je pa ful brihten, vse so ga učili doma, razume besede (loči igračke po imenu, zna vse te osnovne pasje ukaze, da ti lupčka če mu rečeš, pa tko)...pravi crkljivc.

Zna pa tut pokazat užaljenost (cel dan je ihtav in užaljen, če je treba), včasih je tečen in ga je najboljš pustit pri miru...kar se pa hrane tiče pa ma mal fetiša na kosti, ampak moj in njegova mami mu lahk tut kost iz grla potegneta...mal "jodla", ampak ni sile. Mal omorava biti previdna edino pri drugih psih - se ne mara igrat z njimi, ne mara stikov ker ga je ko je bil mladič napadla zlata prinašalka...in ima odpor do njih. Medtem, ko je dejansko človekov najboljši prijatelj
grin1.gif

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
jaz sem mojemu dala v posodico brikete, pa jo je imel cel dan v svojem prostoru poleg posode vode. potem pa je jedel, ko je bil lačen. pa ni pojedel dnevne doze, tako da ni panike. zdaj ima pa dva obroka, ob približno enaki uri. pa za ven peljat ga probaj ob približno enaki uri ven peljat.

kot je rekel Vaio - vedno fehta za našo hrano. mojemu jo zato tud posebej kuhamo in ni več možnosti, da bo pojedel same brikete. obvezno moramo dodati kos piščančjega stegna pa malo zelenjavice, da se gospodič sploh pritakne briketkov. je pa vse kuhano samo na vodi (brez kakršnih koli dodatkov - sol,začimbe,...). moj je čist nor na sir. še rajši ga ima kot meso.

shift, pejt v Zootic ali kakšno drugo štacuno (da ne bo kdo mislil, da promoviram Zootic
grin1.gif

Vaio, te lahko vprašam, kako pogosto mu umivaš zobe? drugače pa: full lepe slike
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
predvsem ti svetujem da je že od malih nog čimveč z ostalimi psi in ljudmi,predvsem z otroci,vendar pazi ti psi se zelo navežejo na otroke in zna se zgoditi da postanejo pravi pasji brati
smile-1.gif
pri nas se je dogajalo,da ko sem kaj kregal svojega sina se je pes postavil poleg njega in me prav čukasto gledal,če bi storil to neznan človek bi verjetno dobil vsaj opozorilno renčanje...sicer pa so ti psi pravi cukri...z našim ni bilo nobenih problemov,dokler ni nekoč ena sicer zelo igriva ampak nevzgojena n. ovčarka podrla sina na tla in malo po njem v igri skakala,seveda se je mulc začel jokati (bil je star slabi 2 leti) od takrat mrcina ni smela v bližini videti nobenega nemca....
mala šola in nato še nadaljevnje je pa obvezno!
pa srečno

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
Citat:
Uporabnik Vaio pravi:
Vredu je, če ima red ki se ga navadi in mu je jasno kdaj bo dobil.
Načeloma tako kot ti je uporabnik pred mano napisal.Jaz sem tud vztrajal pri tem,da dobi 3 x na dan pol,ko bo starejši pa 2x.
Ampak,ker so se moji bali,da bi lahko kuža med obroki umrl od lakote so mu nasipali brikete vmes med obroki.Lahko si misliš, da jih je jedel.
grin1.gif

Glej,da bo imel vedno dovolj, pa se ti ne bo nažiral,jedel bo pa kolk mu bo pasalo.Ne mu dajat poceni pasje hrane(chapi,pedigre.....)
Moj ima najraje to kar jemo mi, razumljivo,da ne dobi začinjene ali masne hrane pa kakšnih kokošjih kosti.Veliko pesov je alergičnih na mleko zato mu daj raje vodo!
Kar se tiče kolkov, če je gensko nimaš kaj ,pač paziš,da ga ne goniš po stopnicah pa čim več po travi,da ga ne nabije v tace.
Pa ne mu pustit,da je po njegovem,če ni hotel s travnika greš po njega pa zvlečeš domov.Tvoja mora obveljat!

To je moj,ko je prišel k bajti:
lDXVtUo7vHG4ZlCB.v.jpg

Tukaj je pa star 2 leti,težek pa 55 kg
grin1.gif

gjAnSGimFov5lnB0.v.jpg

tega pizduna kosmatega pa poznam
cool-1.gif

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
Citat:
Vaio, te lahko vprašam, kako pogosto mu umivaš zobe? drugače pa: full lepe slike

Mu jih ne umivam,ker bi menda samo 1x to naredil pol se pa ne bi več marala.
Dobi ene stvari za glodat s katerimi si kao čisti zobe.

Drifter: pa kje si ti legenda? Slišim,da imaš novo igračko......si jo že čipal?Boš dal za en krog ?
evil.gif