American hero

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Ostrostrelec v ameriški vojski Chris Kyle je med vojaško kariero ustrelil 255 ljudi in o tem napisal knjigo

For his valor, he received three Silver Stars and five Bronze Stars with Valor

Grateful nation: Kyle receiving an award from the Jewish Institute for National Security Affairs:

article-2081430-0F522ACA00000578-717_306x380.jpg

The Jewish Institute for National Security Affairs (JINSA) is a 501(c)(3) non-profit, non-partisan and non-sectarian educational organization committed to explaining the need for a prudent national security policy for the United States, addressing the security requirements of both the United States and the State of Israel, and strengthening the strategic cooperation relationship between these two great democracies .
hysterical-1.gif

Po drugi strani pa Juba izpade nekakšen kriminalec:

Mooče so mu pa fauš, ker ima veæji izplen...
evil.gif

17. dec 2010
1.174
0
36
125
No, glavno je, da to znanje ne bo uporabil na svojih domačih oz. sorodnikih.

Sicer pa ne vem, kako lahko sploh mirno spiš, če ubiješ že enega človeka? ... Jaz bi vsak dan in vsako noč živel v nočni mori ...

Se pa malo zamisliš .. na primer, da je tvoj dober kolega, pa ko si z njim, si misliš "ubil je že na desetine ljudi" potem pa se upaj skregat z njim, si misliš, da bo tebe tudi s tako lahkoto pospravil, kot je ostale ...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
nekaj je nekoga na blizu in nekoga na par sto metrov. Snajperjem je to ko Sony Slaystation.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.295
7.058
113
Služba ko služba.

Vi se nič ne sekirati, da zaradi cenejših izdelkov v trgovinah, ki jih tako radi kupujemo, strada in umira na miljone otrok v aziji?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Ma ja.

Eno je, če gledaš človeka, ki bo umrl skozi daljnogled, drugo pa, če recimo streljaš s topom, kjer res ne vidiš ljudi.

17. dec 2010
1.174
0
36
125
patriot

No ... taki ljudje zato doživijo posttravmatski sindrom ... Dokazano je, da ta sindrom največ (bivšiih) vojakov doživi, ko ubijejo človeka, potem tisti ki ubijejo civilista in za tem tisti, ki ubijejo sovražnika.

V vojsko hodijo ljudje večinoma za to, da nekaj zaslužijo, ubiti nekoga jih veliko ni pripravljenih. Tisti ki pa čuti veselje ob nekomur, ki ga je ubil, kot ta na primer, je pa hladnokrvni morilec.

Ravno na investigation discoveryu je bil pred dnevi dokumentarec, kako spremlja policiste na terenu ... in potem je en policist bil bivši snajperist v ameriški vojski v iraku ... potem je oni kriminalec, ki ga je lovil, potegnil ven orožje in ga je policist dvakrat ustrelil v noge ... ko se je peljal v avtu, pa je povedal, da je jemanjem človeških življen končal v vojski in nadaljeval, da je v iraku mogel ubiti veliko sovražnikov ... pa ga je oni za kamero vprašal, kakšen je občutek ko nekoga ubiješ ... je rekel: nekaj noči ne spiš, potem, ko misliš, da si že nekoliko pozabil na ta dogodek, se zgodi še en in tako se potem nadaljuje. In da je vsakega, ki ga je mogel ubiti, zvečer doživljal nočne more, in jih sanjal, kako so imeli lepo otroštvo itd ... Zato je pustil vojsko in raje zašel med policiste.

Ja ... spet boste rekli dokumentarec ... Dokumentarci so resnični posnetki resničnih ljudi ... filmi pa so druga zgodba ...
Je pa tudi tako ... spremljaš medije, in izveš ali samo dobro, ali pa samo slabo novico ... vse v enem pa večinoma izveš v dokumentarcih.
Tudi v enem dokumentarcu ... mislim da ross kemp v afganistanu ... je veliko vojakov povedalo ... veliko medijev o nam poroča samo slabo ... še nikoli pa nismo videli nikjer novice, da smo afganistancem postavili mošeje, cerkve, jim zgradili studence, šole itd ...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Mater, zdaj si že psiholog...

Sicer pa je mojster z mojega linka amater napram našim sosedom. Ti so tekmovali, koliko jih bodopoklali v enem dnevu ....

....mah brezveze.....

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
wtf...a on je kaj narodni heroj, ker je pobil 255 ljudi? Imajo minuto molka danes a kaj?
Svet je šel res v [cenzura]
bonk.gif

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
KSZ

V kino prihaja nov film ...

God Bless America

<object width="640" height="505"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/ul4CZrnEFxU&hl=en&fs=1&hd=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/ul4CZrnEFxU&hl=en&fs=1&hd=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505"></embed></object>

Tale film je dober, ampak vsa vsebina filma in ves pomen je zelo dobro povedan v zadnji sceni, kjer glavni lik pove vso resnico današnjega dogajanja po svetu. Več pa nebi izdal, da ne pokvarim ogleda. Se pa vsekakor splača pogledat.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.348
7.434
113
ce bi bil manj histericen in bi si prebral kaj vec o njem, bi videl, da je bil tip pripadnik enote SEAL in da je bil ostrostrelec. Ljudje, ki jih je ubil, so bili nasprotniki v vojni ali pa so imeli zajete talce (razne resevalne misije v tujini).

Ampak seveda, ker je american se zdej cela slovenija zgraza kako da je to lahko njihov heroj, ko so pa gledali film enemy at the gates je bil pa sovjetski sniper ful car ker je pobijal nemce.

Bil je vojak in je ubijal ljudi. Nic novega. Ker je bil dober ga je drzava nagradila z vec odlikovanji. Tudi nic novega.

Zdej pa zacni dihat in ne bodi v stresu.

Ommmmmmmm

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.348
7.434
113
res? Jaz pa mislim da ne. No morda nekateri tu mislite da je razlika vendar strokovnjaki pravijo da ne.

Ce ne verjamete, sem pred kakim tednom gledal dokumentarec na discoveryju kjer so povedali, da so teroristi v bistvu civilisti samo da so nevarni. Tudi sicer ima discovery veliko takih dokumentarcev kjer razlozijo kaj takega. Jaz veliko gledam discovery, tam je veliko zanimivih stvari. Tudi o avionih.

Tudi na faksu so nam nekaj povedali o teroristih in kako naj risemo zgradbe (v biroju kjer delam se veliko pogovarjamo o teroristih) da jih ne morejo napasti.

Tako da jaz sem videl da ni razlike samo vi nesolani to ne razmite.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
A je to tisti tipo, ki je razlagal, kako je z nevemkakovelike razdalje ubil dva terorista ? Ko je na Discovery kazalo, kako dva terorista hodita po pečinah, on ju pa nameri.....Prvič zgreši, terorista se samo malo spogledata in nadaljujeta pohod na pečinah....Sniper popravi merek in zadene prvega....Drugi se malo ustavi in meni nič, tebi nič nadaljuje pohod....Dokler ne zadene tudi njega.....

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Ok, saj mi je jasen namen tvojega pisanja, vseeno bi pa vprašal glede tistega 'risanja hiš'...ker neke kao varne hiše se dejansko projektira, je kaj na tem tudi pri tebi ali pa je tudi ta del posta napisan v duhu ostalega teksta?
confused-1.gif