Alternativa Serv-U

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Za FTP uporabljam Serv-U, ki pa porablja ogromno CPU in RAM-a.

Poraba CPU se giblje okoli 50% konstantno, poraba RAM-a okoli 230 MB. Ko se kdo poveže pa naraste poraba RAM-a tudi do 800 MB (pade spet ko se odjavi).

Ne vem ali samo meni kuri toliko CPU ali vsem, ampak potrebujem drug program, ker tak ne morem imet.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
50% ti porablja, če je kdo gor povezan al tudi takrat ni noben gor povezan?

Meni namreč ob mirovanju, ko nobenga ni povezanega, ne preseže 5% porabe.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Probaj FileZilla server. Mogoče ti bo vrei. Jaz ga sicer še nisem probal ampak pravijo, da je kul.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.978
40
48
Jaz imam Filezilla server in je kul. Pa se zastonj je.
smile-1.gif

Serve-U sem uporabljal vec kot 10 let nazaj ali tam nekje, po opcijah, ki so bile na voljo (domnevam, da so danes bolj ali manj iste, saj FTP je pac FTP), pa je FileZilla Server bolj ali manj enak.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Nevem. Nisem nikoli gledal. Bom dans popoldne pogledal pa ti povem.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sem naložil FileZilla ampak ne vem ali sem tak glup ali kaj, ampak nič nisem znal nastavit.

V štartu me je spraševal za naslov serverja (WTF), sem vpisal lasten IP naslov, mi je potem nonstop ven metal, da se ne da povezat, vsi menuji pa so bili sivi. Niti disconnect nisem mogel izbrat ampak se je neprestano vsakih 5 sek probal povezat. (Ne, nisem po pomoti Client verzije potegnil dol.)

Sem potem našel program WAR FTP - design kot leta 1995, ampak deluje. Porablja 5 MB RAM in 0% procesorja.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Serv-U pri meni v mirovanju porabi točno 0% CPU in 5MB RAM-a. Pri enem uporabniku, ki downloada je poraba CPU med 2 in 5%, poraba RAM-a pa naraste na 9MB.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Sem naložil FileZilla ampak ne vem ali sem tak glup ali kaj, ampak nič nisem znal nastavit.

V štartu me je spraševal za naslov serverja (WTF), sem vpisal lasten IP naslov, mi je potem nonstop ven metal, da se ne da povezat, vsi menuji pa so bili sivi. Niti disconnect nisem mogel izbrat ampak se je neprestano vsakih 5 sek probal povezat. (Ne, nisem po pomoti Client verzije potegnil dol.)

Sem potem našel program WAR FTP - design kot leta 1995, ampak deluje. Porablja 5 MB RAM in 0% procesorja.

Glede Filezille se strinjam. Neumno, da bolj ne more biti.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zanimivo, meni pa ga je tak sral... Mogoče sem tudi sam kaj po pomoti odkljukal, ali pa mu preprosto ne paše moja konfiguracija.

No če bo še kdo probal WAR FTP: http://www.warftp.org

Zgleda res grdo, ampak ima nekaj finih stvari - števec obiskov, grafe prometa ipd. Pa še zastonj je.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.264
340
83
Glede filezilla - če je vprašal za server potem si najbrž naložil Filezilla klienta in ne Filezilla server.
Serv-U sem tudi sam uporabljal ene 10 let nazaj - takrat ko je bilo aktualen Upload:Download ratio nastavitev. Tega se praktično ne posluuje več, tako da imaš več stvari na voljo.
1. Windowsi (npr. XP) imajo že vgrajen ftp server, samo inštalirati in aktivirati ga moraš - Add/Remove programs, pod Add/Remove Windows Componente imaš ftp server.
2. Filezilla server, pa kak Filezilla server tutorial preberi, pa bo šlo.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zakaj bi tutoriale bral, naj se naučijo naredit program, ki ga bo povprečni uporabnik obvladal. Če sem si znal skonfigurirat Serv-U in WAR FTP, pri Filezilli pa sem imel vprašaj nad glavo, potem je verjetno nekaj pri njih narobe.

In še enkrat ne, nisem dal gor clienta.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.264
340
83
Samo predlagal sem, glede na to da ti ni šlo.
Drugače pa probaj pogooglat za free ftp server, tiny ftp server, small ftp server (če ne rabiš kaj kompleksnega), pa tudi instalacija ftp serverja pod windowsi ti ne bi smela delati težav če si uspel servU in war-ftpd nastavit.