Alternativa Logitech Z550

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
Vsi vemo da so ti zvočniki res huda zadeva, po kvaliteti zvoka, moči, pa tudi ceni
frown-1.gif

zanima me če obstaja kakšna cenejša altenativa, ampak da je še vedno kolko tolko glasno in lep zvok?

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Za teh borih 100 eur. so več kot odlični. Kaj te pa tako moti pri njih?
smile-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
yebeš solo, so živci več vredni. za ta denar jih dobim tudi iz tujine. meni genius tudi ne diši niti malo, čeprav za ta denar bi verjetno bili best buy. samo bas pomoje pol tolko ne prtisne kot na z5500, ker tisto je pa noro
shocked-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.080
-8.781
113
Tile Alteci imajo zelo dober zvok. Le na majhni glasnosti je prisotno nekaj šumenja, tako da lahko to koga moti

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Vsi vemo da so ti zvočniki res huda zadeva, po kvaliteti zvoka, moči, pa tudi ceni
frown-1.gif

zanima me če obstaja kakšna cenejša altenativa, ampak da je še vedno kolko tolko glasno in lep zvok?

O kvaliteti zvoka teh čungalunga zvočnikov bi se lahko pogovarjali še pa še. Eni imate radi visoke + nizke, eni pa pravimo, da obstajajo še srednji toni. Pri satelitih z wooferjem tega ne dobiš, žal. Za tuc tuc bo pa že. Pa kakšen Steven Segal muvi. Tako ali tako si pa 99 % folka ne zna naštimat sounda. Važno je, da je polno kablovja, ojačevalcev, kištic, satelitov in šmink takvih in ovakvih, vse skup pa ima zvočno sliko za zbruhat.

Neka kvaliteta to vsekakor ni, vsaj ne tolikšna, da bi bila vredna takega denarja - mogoče polovico. Kolega jih ima (5500), na wooferju po dveh letih strgana spider membrana (posluša tonalno neagresivno muziko), tako da zdaj veselo prdi. Servis seveda ni možen, ker je zvočnik tako glup (beri: tajvanska roba). Vsi sateliti se overdrivajo, ko presežeš določen treshold. Moj marantz je star 15 let, 60W@6, stereo, pa začne dihat tam, kjer kolegovi začnejo že jamrat.

Raje si kupi nek spodoben, 10 let star hi-fi.

Važno je, da ima lep zvok? Kaj pa je to, lep zvok? Koliko je tu THD-ja? Pa damping faktor? Kakšen je? Veš?
Važno, da je "lep zvok".
bonk.gif

Kupovanje "računalniških" zvočnikov je enostavno metanje denarja stran.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Samo lahko imas ti super profi zvocnike, za 10k eur/kos, pa ce ne slisis razlike med njimi pa enimi za 200€, je tudi metanja denarja stran, a ni?

Poleg tega bi rabil se pravilno "postavljeno" sobo, kvalitetne kable [tukaj folk veselo spara
stupid-1.gif
], dober ojacevalc, da bi to vse prislo do izraza.. Pa se kaksna kvalitetna zvocna kartica za 200 eur+ ... in na koncu se poslusa MP3je po 2 uri na dan, sem pa tja se na kaksni zurki navije glasnost na polovico in to je to.. Pa kupis nek srot za 200-300€ in imas vrh glave, posebej, ce ne slisis razlike med kvaliteto in plastik fantasik ter se nimas cajta ukvarjati z glasbo po par ur dan.. IMHO!

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
hysterical-1.gif

Saj se ne mislim nic kregat, samo povedal sem point z drugega zornega kota. That's it. Off I go..
smile-1.gif

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Ne me narobe razumet. Nikomur ne ponujam luksuznega sistema, prav tako ga tudi sam nimam. Na zvok je treba gledat s strani afinitete, ne s strani jakosti.
Nekoč dobre ojačevalnike in pripadajočo robo lahko dobiš danes za malo denarja.

Doma imam recimo še en philipsov mini hi-fi stolp s pro logicom, ampak najbolj fascinantna sta stereo zvočnika z ubibože trdimi membranami in radikalno majhnim premerom. Malo tweakanja pa že omare drsijo po parketu.

Res je, da je treba imeti uho za take stvari. Vendar če nekdo lahko trdi, da nek sistem špila drugače od drugega, mora spremeniti samo percepcijo v to smer, da točno ve, v čem je razlika, zakaj je razlika in kaj je tisto, kar išče on kot potrošnik/uporabnik. Eni vidijo ceno in takoj pomislijo na kvaliteto. To ni pravi način ...