Torej hčera je stara dobra 3 leta in je prejšnji torek dobila zgornjo zdravilo v obliki pršila za inhalirat. Najprej na 6ur potem na 8 ur in na koncu 12 ur. Imela pa je precej hud kašelj in ji je pediater to predpisal. No v zadnjih dneh pa opažamo pri njej precejšnje motnje v njenem obnašanju in razpoloženju. Od tega da je zelo jokava, neprijazna, razburjena,.... Prehlad je drugače mimo. Med stranskimi pojavi v navodilu sicer piše da so to možni stranski učinki, ampak zelo redko.
Torej a je že imel kdo pri svojem otroku kake take "čudne" stranske učinke? In pa za tiste z medicinsko prakso. Kako to da je po "novem" že skoraj stalna praksa, da pri prehladih, močnejšem kašlju, laringitisu kar takoj predpišejo zdravilo s kortikosteroidi (nam sedaj že drugič). Če vprašam moje starše v moji mladosti (30 let nazaj) takih zadev niso nikoli dobivali. Kašlji pa verjetno sedaj tudi niso dosti drugačni od takrat. Ali?
Torej a je že imel kdo pri svojem otroku kake take "čudne" stranske učinke? In pa za tiste z medicinsko prakso. Kako to da je po "novem" že skoraj stalna praksa, da pri prehladih, močnejšem kašlju, laringitisu kar takoj predpišejo zdravilo s kortikosteroidi (nam sedaj že drugič). Če vprašam moje starše v moji mladosti (30 let nazaj) takih zadev niso nikoli dobivali. Kašlji pa verjetno sedaj tudi niso dosti drugačni od takrat. Ali?