Položnice so tako prejšnje stoletje.Zdravo. Spremenili so politiko nakupov pod 22 eur iz Kitajske. Kako je zdaj po novem nakupovanje preko Aliexpressa? A je ta cena, ki jo kaže Akiexpress dokončna in je vse všteto ali dobim od Slovenije še kakšno dodatno položnico kasneje?
Zaračunajo ti še 2.50 EUR. Tole se mi zdi neupravičeno.Zdravo. Spremenili so politiko nakupov pod 22 eur iz Kitajske. Kako je zdaj po novem nakupovanje preko Aliexpressa? A je ta cena, ki jo kaže Akiexpress dokončna in je vse všteto ali dobim od Slovenije še kakšno dodatno položnico kasneje?
Boš šel na Mimovrste in Enaa?pred tem novim zakaonom sem naročil in sedaj so me spraševali po dokazilih.
Ker paketa po 2 tednih po izpolnjenem obrazcu še vedno nisem dobil, sem jih vprašal kje je problem. Ja paket sploh še ni v slo, samo prodajalec je vnaprej poslal dokumente na podlsgi katerih lahko izpolnite obrazec za cairnskih postopkov. No paketa še vedno ni. Vrednost 10€.
Zgleda, da bom aliexpress nehal uporabljat.
ravno včeraj sem nekaj raje nabavil na ebayu (kjer nisem kupoval že par let) še iz DE je poslano, za cca enak denar... Popolnoma ignoriral ga sigurno ne bomBoš šel na Mimovrste in Enaa?
Ja. Treba je preračunati, kaj je bolje. Jaz sem eno ohišje za disk pri Enaa dobil za samo 0,50 EUR dražje, kot bi bilo na Aliju, če bi bilo brez carinskih stroškov 2,50 EUR. Seveda, ni pri vseh stvareh enako.ravno včeraj sem nekaj raje nabavil na ebayu (kjer nisem kupoval že par let) še iz DE je poslano, za cca enak denar... Popolnoma ignoriral ga sigurno ne bom
Zastoj na carini zaradi DDV? Ampak posiljke na car. posti ne vidim??! Bi ze sam ekektronsko vnesel podatke o vsebini in vrednost blaga/ racuna.Še kakšen mesec počakaj in boš dobil domov obvestilo.
Sicer pa na carinsko pošto pokliči, če bi res rad dobil paket.