Ali si lahko država izposodi naše vozilo?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
V primeru vojne/naravne katast./bla-bla, ali lahko zelenci vdarijo na moj hof in mi "zaplenijo" terensko vozilo ki ustreza njihovim potrebam?

Je kdaj bilo tako?

Kaj če se jim vozila ni izročilo? (vsaj ne the easy way)

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Da mi pridejo na hof z nalogom "vaše vozilo ustreza našim bla bla..."

Ja,.. Samo malo da mobitel vzamem z avta, pa lahko grete, vkurblam pa puni hakl direkt v steno. "Hop, pobenil mi je... Jah, pa
drugič pridite ko bo popravljen, dio!"

B81

22. jul 2007
37.681
10.963
113
Zakaj pa ga ne bi posodil? Saj menda bi ti država potem plačala razbitino
smile-1.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
verjemi
confused-1.gif

Gošarji so tudi delili neke zadolžnice za pokradeno hrano, kot da bodo po vojni plačali..
ne-ne-1.gif

Namesto tega so uvedli obvezno oddajo.

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.052
120
63
Doma
Jaz sem imel v bivši firmi kamion, kateri je imel vojašjo knjižico, da ga lahko v primeru vojne/potreb vzamejo.
aplauz.gif

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.976
6.216
113
blizu močvirne prestolnice
Saj to ni nič takega, ko to bo kurilo pod nogami ti ne boš razmišljal o premoženju, temveč kako preživeti. Sicer so na prvem mesto vozila od firm, tvoje pride na vrsto verjetno takrat ko boš mrtev.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.539
5.083
113
Kako je sedaj ne vem točno. Včasih je bilo drugače (v zlati Jugi). Vozila so "zaplenili" tudi za vsakoletne orožne vaje. Poznam človeka, ki je peljal traktor 50 km daleč v eno smer s hitrostjo, ki so jo tisti čas ti zmogli (cca 25 km/h), da je tam oficir pogledal papir in rekel: o pi.da, pomota in je lahko šel nazaj. Vsaj toliko so bili potem fer, da tisti traktor ni bil več "vojni obveznik". O kakih hudih odškodninah si lahko sanjal mokre sanje.
Sicer pa so za orožne vaje radi jemali kake terence. Ampak to je takrat malo kdo imel.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Mislimd a to še vedno velja.

Kakih 10 let nazaj so prav pizdili na to temo k so jih pohopali.

samo se mi zdi da zdaj je tako malo vojske da tudi če se grejo paintball, da jim zadostuje tistih nekaj Puchov, ki si jih lastijo.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Nam so hoteli vzet kombi, predelan v avtodom za potrebe vojaških vaj. Je pa tega vsaj 15+ let.

Malce šarjenja po motorju, in ga trije kekci niso usposobili, da bi vžgal
smile-1.gif
.

LP,
PIC

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
V primeru vojne/naravne katast./bla-bla, ali lahko zelenci vdarijo na moj hof in mi "zaplenijo" terensko vozilo ki ustreza njihovim potrebam?

Je kdaj bilo tako?

Kaj če se jim vozila ni izročilo? (vsaj ne the easy way)

V primeru vojne, ti lahko vsak s puško/mečem/kamnom naredi kar ti hoče in vedno je bilo tako in vedno bo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.118
6.947
113
pri taščici
včasih so imel konji vojaške knjižice, sedaj so to nadomestili z džipi in enduro motorji.
ajd v priemeru vojne bi še nekako dal, ampak za orožne vaje (sicer ne vem če se to danes še prakticira) pa NE.
sem pa prepričan da bi takrat marsikater terenc postal nevozen (odšravfaš dizo ali pa snameš nek konektor, pa naj servis pride po avto....)

Gustl

Pripravnik
5. sep 2007
252
0
16
Moj brat je bil med osamosvojitveno vojno in potem še kar nekaj časa po vojni praktično ves čas mobiliziran. Je pravil, da so imeli nekaj kombijev, ki so bili last podjetij, nekaj časa pa tudi Suzuki Vitaro, ki je bila last fizične osebe.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
ksz

IMO je zadeva v času miru protiustavna.

Citat:
16. člen

(začasna razveljavitev in omejitev pravic)

S to ustavo določene človekove pravice in temeljne svoboščine je izjemoma dopustno začasno razveljaviti ali omejiti v vojnem in izrednem stanju. Človekove pravice in temeljne svoboščine se smejo razveljaviti ali omejiti le za čas trajanja vojnega ali izrednega stanja, vendar v obsegu, ki ga tako stanje zahteva in tako, da sprejeti ukrepi ne povzročajo neenakopravnosti, ki bi temeljila le na rasi, narodni pripadnosti, spolu, jeziku, veri, političnem ali drugem prepričanju, gmotnem stanju, rojstvu, izobrazbi, družbenem položaju ali katerikoli drugi osebni okoliščini.

Določba prejšnjega odstavka ne dopušča nobenega začasnega razveljavljanja ali omejevanja pravic, določenih v 17., 18., 21., 27., 28., 29. in 41. členu.

33. člen

(pravica do zasebne lastnine in dedovanja)

Zagotovljena je pravica do zasebne lastnine in dedovanja.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.099
455
83
45
dolenska
Ne me držat za besedo ampak se mi zdi, da je fotr mi razlagal, da so vzel za orožne vaje enga terenca (verjetn nivo) in temu lastniku tudi kr fino plačal kao obrabnino/škodo. Je to kake 30 let nazaj.

Je pa bilo govora pred cca 10-timi leti na to temo, sam so bili terenci na udaru. Pač, da jih pohopsajo, ko gredo mal vadit.

Nazadnje urejeno:

miha_zd

Pripravnik
7. jan 2010
535
0
16
Maribor
Mojemu fotru so leta 1991, ko je bila vojna zasegli tovornjaka od njegove firme (Mercedesa 508D), s tem da ga je vozil on. Vozil je iz Celja in Slovenske Bistrice vojake in municijo na Boč, kjer so branili oddajnik. Vrnili so mu ga pa takoj po koncu vojne.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik lemar pravi:
vaši t'beli so se pa kar z SS-ovci pripeljali, a ne?
1. vojna je trajala prekratko tako da za spodobno cesto nismo prišli na vrsto
2. torej se ni nihče vozil
3.naši tabeli ?
confused-1.gif

4. ss pri nas ni bilo
5.Vsakič ko so prišli v vas ali gošarji ali nemci so spraševali za nasprotnike, če so morda kaj mimo hodili.
In tako je eni takrat še ajd mladenki to dopizdilo in ko so spet prišli gošarji in spraševali za nemce jim je zabrusila;
Kaj ko bi vi z nemci skupaj hodili ne pa da se ves čas iščete.....
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno: