Ali lahko uporabim drugo kartušo?

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Hojla!

Ima me, da bi počasi zamenjala stari tiskalnik (HP PSC 2175) z novim in gledam malo tega...
V specifikacijah piše, da uporablja barvno foto kartušo št. 58. Zanima me, če lahko namesto le-te uporabim navadno barvno kartušo št. 57 in ne foto? Kartuši sta, po mojem mnenju v osnovi enaki, le da je ena foto, druga pa ne... Je že kdo poskusil s tako zamenjavo in če, kako se je obnesla? S foto kartušo se namreč naredi bistveno manjša količina kopij, kot pa z navadno.
17758-icon_confused.gif

Lep pozdrav, pa
roza.gif
!

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Izkoristek strani pri nizki zmogljivosti (črno-belo)
C8727AE – Kartuša za črno-beli tisk HP 27 za brizgalne tiskalnike (10 ml), 220 strani*

Izkoristek strani pri visoki zmogljivosti (črno-belo)
C6656AE – Kartuša za črno-beli tisk HP 56 za brizgalne tiskalnike (19 ml), 450 strani*

Izkoristek strani pri nizki zmogljivosti (barvno)
C9352AE - kartuša za tribarvni tisk HP 22 za brizgalne tiskalnike (5 ml), 138 strani (+/-10 %)*

Izkoristek strani (fotografija)
C6658AE – Kartuša za fotografski tisk HP 58 za brizgalne tiskalnike (17 ml), 125 fotografij (10 x 15 cm)*

Opomba izkoristka
*Temelji na 5 % prekrivnosti pri črno-belem in 15 % pri barvnem tiskanju, v običajnem načinu. Predhodne ocene, več informacij o izkoristku najdete na naslovu www.hp.com/go/pageyield ali na embalaži izdelka.

Opomba o hitrosti tiskanja
*Hitrost tiskanja se lahko spreminja glede na vrsto izpisa.

(copy/paste iz hp-jeve strani.)

Kar se tiče kartuš: v levo ležišče paše ali 27 ali 56 ali 58, v desno pa 22. Kompatibilnost z 57 ni nikjer omenjena, nažalost. Hec je v tem, da te prisilijo da uporabljaš "manjšo" kartušo. Zakaj tako, ne vem, ker sem imel isti problem, ko je tiskalnik ni maral večjih kartuš
frown-1.gif

lp
Peter

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
zato ker danes kpl kartuš stane več kot pa printer. Reši te edino polnjenje.
Kje so časi ko so bile kasrtuše 50ml ali pa celo večje

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Hojla!

Hvala za odgovor, čeprav sem si želela drugačnega, pa j**at ga...
frown-1.gif

Hecno mi je to, ker v printer, ki ga imam zdaj (PSC 2175) pašeta obe varianti in sem mislila, da bi tudi tukaj šlo.
Polnilne pa absolutno odpadejo. Sem imela slabo izkušnjo z Epsonom in sem se odločila, da raje malo več dinarčkov, pa original, kot pa da nosim printer non-stop na servis na pucanje in porabim razliko denarja in še malo zraven za popravila. Pa še kakovost izpisa se mi je zdela bolj ne kot ja.
crazy1.gif

Lep pozdrav, pa
roza.gif
!

jest5

Guru
18. avg 2007
26.080
-8.781
113
Vidiš, tukaj je malo razlike. HP ima glave na samih kartušah-če kaj zajebeš s polnenjem, samo zavržeš kartušo. Epson ima pa glave v samem tiskalniku, tako da zapacana glava pomeni večje težave.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Si me prehitel...
grin1.gif

Tako je, jst sem tudi enega epsona v smeti vrgel. Ravno zaradi neoriginalne barve. Nikoli več fiksne glave, ever. Pa če je še tako dobra. HP ima pa na vsaki kartuši svojo glavo (ki jo zamenjaš hkrati s kartušo), ki po mojih izkušnjah brez nekega upada kvalitete drži tudi 10 polnjenj. Pa tudi če malo tiskaš in ti recimo printer 2 meseca stoji, epsona lahko eno popoldne "pucaš glave" pa ne bo dobro, tuki pa jo dejansko lahko ven vzameš, daš na vlažno krpo in se "zbudi". V najslabšem primeru preč vržeš in daš novo kartušo notri in imaš svež printer.
Tako da polneš dejansko brez kakršnihkoli skrbi.
smile-1.gif

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Hojla!

Vrsho - vzrok, da razmišljam o zamenjavi, je ravno to, da je tudi meni začel nagajat. Sicer še ni neke panike, ker samo občasno zašteka. Je pa imel dragi pred leti v službi enakega in mu je začel nagajati na enak način - hin je bil mehanizem??
confused-1.gif
.

Lep pozdrav, pa
roza.gif
!

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
No potem sva pa na istem, le da jaz svojega ne morem več nahecat da začne delat. Je bil že na servisu pred enima 2 letoma pa so zrihtal ampak sedaj se je pa začel pojavljat enako. Mehanizem na skenerju je fuč. Sem probal že odklopit skener, da bi lahko uporabljal samo printer pa se ne da.
uf-1.gif

Jaz si bom verjetno kupil kar laserja, ker skener potrebujem zelo zelo redko in ga ne om pogrešal.

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Hojla!

No, pri nas pa je nekaj novosti. Stari printer je v torek zvečer po cca 1-urnem prepričevanju in prošnjah
10.gif

Cena (199 eur) je bila ugodna za to, kaj vse mi mašinca nudi, fax deluje na Siolu
cheer.gif
, izpis je ful lep, oster, barve intenzivne, tudi pri hitrem (varčnem) izpisu. Najprej sem bila malo skeptična glede velikega števila kartuš (6 kom), potem pa sem ugotovila, da stvar niti ni tako napačna, pa še kartuše niso pretirano drage...
Skratka, po prvih vtisih je Supergirl opravila super nakup!
nahrung002.gif

Lep pozdrav, pa
roza.gif
!