Ali kdo uporablja GMAIL namesto OUTLOOKA?

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Ker sem veliko na poti oz. me ni doma, imam vse maile (POP3) vezane na gmail in ugotavljam, da je zadeva odlična. Lahko delaš labele, avtomatsko ti shrani vse kontakte, dela hitro in vedno, dostop od povsod itd. Sklepam pa, da ima vsaka taka stvar + in -, pa me zanima iz vaših izkušenj. Govorim namreč o tem, da outlloka sploh n bi več uporabljal.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Mene najbolj moti pri gmailu to, da ko dam forward, ne morem izbirati prejemnikov iz adresarja. Edini razlog, da se ne odločim za gmail.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.876
756
113
www.jernej.org
Uporabljam gmail, in sicer tako, da imam nastavljen IMAP in se mi vsaka sprememba, ki jo naredi Outlook/Entourage/telefon avtomatično shrani tudi na gmailu.

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
Mene najbolj moti pri gmailu to, da ko dam forward, ne morem izbirati prejemnikov iz adresarja. Edini razlog, da se ne odločim za gmail.

Kako ne? Kaj pa narediš? Pišeš ročno?
Ok, jaz imam skupine, in vpišem začetnice skupine, potem itak sam najde..

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Pa kdo uporablja SAMO gmail in ne outlooka? Se pravi, da ko pride mail, ga iz strežnika zbriše in shani na GMAIL?

Malo sem v dvomih, ker na outlooku še vedno lahko delaš arhiv, poleg tega so ti maili dosegljivi tudi če nimaš internet povezave.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Še nekaj - se da narediti KAO mape da bi določeni maili leteli v podmenije oz. mape ali samo z labelami?

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
ksz...

Jaz uporabljam gmail dosti več, kot outlook! Imam 2 domeni vezani kr na gmail in dobim in odgovarjam maile kr od tam!

lp

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Nič ni narobe...Sem se odločil, da bom uporabljal kar gmail, outlook bom pa imel samo za arhivo in ga bom vklapljal pač enkrat na dan in je. Se da na gmail dostopat tudi offline kako?

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
KSZ

Mene tudi čedalje bolj mika zamenjava outlooka za gmail, ker omogoča res veliko stvari, pa še od kjerkoli imaš potem dostop do vseh mailov, čeprav me moti, ker ni sinhronizacije imenika (mobitel-računalnik), kar ob enem služi še kot varnostna kopija...
Obstaja kakšna druga možnost za sinhronizacijo?

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Takole jaz uporabljam:
GMAIL–E-mail
Outlook–Za urejanje stvari na mobitelu(sihronizacija, urejanje koledarja ipd.).Nič emajla.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.177
512
113
kranj
Sčasoma zna priti do problema, če shranjuješ vso pošto v outlook (in outlook express recimo), ker zadeva drastično hitro raste. Outlook pa začne malo hecati, če se mu nabere prek giga oz. giga in pol pošte (oe). Outlook sicer pretegne večjo gmoto pošte, samo potem postane počasen.
Sicer pa...mislim da si gmail ne more ravno dovoliti, da mu vse skupaj dol pade. Ne bi rekel, če bi pisalo na veliko: uporabljate na lastno odgovornost. Tako da raje uporabljam samo gmail..

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Ja, se strinjam s tem. Zaradi tega me tudi čedalje bolj mika prehod na gmail.
Zanima me samo, če se da kako prenesti kontakte in e-pošto iz outlooka v gmail...

redorange

Fizikalc
6. avg 2007
1.283
0
36
45
terra rossa
bojanm.blog.com
Export Outlook Contacts

1. In Outlook, on the File menu, click Import and Export.
2. Click Export to a file, and then click Next.
3. Click Comma Separated Values (Windows), and then click Next.
4. In the folder list, click the Contacts folder, and then click Next.
5. Browse to the folder where you want to save the contacts as a .csv file.
6. Type a name for the exported file, and then click OK.
7. Click Next.
8. Click Finish.

Import Contacts into Google Gmail

1. Log on to Gmail, and then click Contacts at the top of the page.

The Contacts list opens in a new window.
2. Click Import Contacts.
3. Click Browse, and then navigate to the .csv file that you created in the "Export Outlook Contacts" section of this article.
4. Select the file, and then click Import Contacts.

After your contacts are imported, a dialog box appears and displays the total number of contacts imported.

Notes

* Outlook Contacts without an e-mail address are not imported.
* Outlook distribution lists are not imported. Gmail does not support distribution lists.
* If an Outlook Contact that matches an existing Gmail contact is imported, your Outlook Contact information replaces the Gmail contact.

še več zadetkov na googlu

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Zanimivo, hvala. 5* za tole.

Sem jih izvozil in uvozil po navodilih, ampak mi prikaže samo imena, brez priimkov.... :S Poleg tega mi je pa vse najmanj podvojilo - očitno zaradi tega, ker imam pri vsakem stiku več podatkov - telefon, mobitel, email... se bo treba še malo pozabavt s to zadevo...

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Tudi za maile sem našel, sem samo spremenil ključno besedo v googlu
smile-1.gif

Hvala vseeno
smile-1.gif