Ker se mi zdi divjanje in učenje hitre vožnje na javnih cestah precej nevarno in neodgovorno početje, se vse bolj spogledujem z mislijo, da bi obiskal katero od dirkališč. Rad bi bolj spoznal reakcije motocikla v mejnih pogojih in se naučil pravilnega reagiranja, to pa je najlažje izvedljivo na dirkališču, kjer ti nihče ne pripelje nasproti, ob cesti ni ograj, znakov, kandelabrov,... Skratka, ne bi šel dirkat, ampak spoznavat tehniko vožnje.
V grobem obstajajo tri variante:
- Grobnik: mi ne diši preveč, zdelana steza, gužva, hitra proga, težko najdeš prost termin, izven Slovenije,
- Novi Marof: zavita in relativno počasna steza, poceni (cca 25 EUR za cel dan), ni težko dobiti relativno prostega termina, žal je tudi izven Slovenije (v bližini Varaždina),
- Raceland Krško: poceni (20 EUR), ni gneče, blizu, v Sloveniji, je pa steza precej zaprta in počasna, kar pa za učenje niti ni tako slabo.
Vaše mnenje? Ste že poizkusili kaj podobnega?
V grobem obstajajo tri variante:
- Grobnik: mi ne diši preveč, zdelana steza, gužva, hitra proga, težko najdeš prost termin, izven Slovenije,
- Novi Marof: zavita in relativno počasna steza, poceni (cca 25 EUR za cel dan), ni težko dobiti relativno prostega termina, žal je tudi izven Slovenije (v bližini Varaždina),
- Raceland Krško: poceni (20 EUR), ni gneče, blizu, v Sloveniji, je pa steza precej zaprta in počasna, kar pa za učenje niti ni tako slabo.
Vaše mnenje? Ste že poizkusili kaj podobnega?