Ali kadite v prostoru v katerem so otroci?

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Temo odpiram zaradi tega ker bi rad videl kakšno je vaše mnenje o tej zadevi. Sprovocirala me je pa zadeva, ki sem jo videl pred pol ure. Na Celovški se desno od mene ustavi pred semaforjem nobel avto, ata za volanom govori po mobitelu iz desnice se mu pa vali cigaretni dim (kako sploh vozi?). Zadaj pa sedi punčka stara okoli deset let (neprivezana). Seveda so bile vse šipe zaprte, ker ata gotovo moti prepih. Mene je zadeva šokirala, sedaj pa ne vem ali sem jaz tako zahojen ali pa to ni niti tako hudo?
Čudno se mi zdi, da je v zaprtih javnih prostorih prepovedano kaditi, v avtu kjer je že tako malo zraka pa lahko ob otroku kadiš!
Kadilci kako vi ravnate v takih primerih kjer so prisotni otroci (nanaša se seveda tudi na stanovanja)?

JustOne

Pripravnik
20. avg 2007
435
24
18
Gorenjska
V hiši sploh ne kadim, če mi zapaše grem ven, če dežuje ali je -20 je to pač moj problem. V avtu ne kadim, rajši si privoščim 5 minut pavze, pa še to le če gremo kam dlje (npr. po 2 urah vožnje).

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
V prostoru z otroki ne. Sej je včasih živce cefrajoče čakat na "izhod", samo to je moja razvada.
Sem pa že v primeru, da mi je starš kadilec izrecno dovolil (slaba vest je manjša, če to že starši počnejo).

V svojem avtu ne kadim.

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Recimo, da 90 % kadim zunaj, na balkonu, terasah, pred hišo ali v gostilnah. Če pa kadim notri je pa to tako ali tako v večini v mojem stanovanju, kje pa ni majhnih otrok.
V primeru, da so v zaprtem prostoru otroci pa ne kadim.
V mojem avtu se tudi ne prevažajo otroci, pa še to kadar se v avtu kadi, to pa se zgodi zelo redkokdaj, je okno vedno odprto.

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
- ne kadim v avtu
- ne kadim v stanovanju
- ne kadim v prostoru kjer so otroci ali starejši ljudje ( mi še na misel ne pride)

- Kadim striktno zunaj (balkon , terasa....)

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
A ves koliko je takih bebcev
bonk.gif

Drugace pa tudi sam kadim na balkonu.

LP

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Jst sem absolutno proti kajenju v zaprtih prostorih (npr. v stanovanju, avtu), če so pa še majhni otroci, pa sploh. Moj, ko je še kadil, sem mu prov zatežila zaradi kajenja v avtu (pri odprtem oknu), za notri sem bla pa itak ful proti. Hvalabogu ne kadi več, sem mu pa povedala, da ko bova uredila skupen dom, da ni variante, da bo kadil notri isto bi veljalo ob nakupu novega avta...no pol je raje nehal, hehe.
evil.gif

Imamo pa pri nas spodnje sosede v bloku, babi, dedi in tamlada dva z majhnima otrokma (v trosobnem stanovanju) ...vsi razen babice na veliko rauhajo, prav smrdi k nam gor in se sploh ne ozirajo na tamaledva..prov tista sorta "zaspim in zbudim se s cigaretom v ustih"...
bonk.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Citat:
A ves koliko je takih bebcev
A res? Jaz sem pa mislil, da je bil to redek osamljen primer, zato sem bil tudi tako presenečen.
Če otroku daš za popit požirek piva si kaznovan (kar je pravilno), če ti pa otrok cel dan vdihava tvoj cigaretni dim je pa vse vredu.
Vidim, da ste obzirni do ostalih ljudi, ki ne kadijo, verjetno pa drugače misleči ne sodelujejo v tej debati. Vsaj pri nas v službi je tako, da se bojijo samo šefa, tebe bi pa najraje na svež zrak poslali.
confused-1.gif

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Med vožnjo se zmeraj sprašujem, kaj roji ljudem po glavi, ko v raznoraznih avtomobilih vidim otroke, ki niso privezani v otroških sedežih, pač pa skačejo po zadnjih sedežih ali pa bog ne daj sedijo pri vozniku v naročju in to med vožnjo? No, mogoče je to res ekstrem, vendar to velikokrat vidim.

Kar se kajenja tiče, v avtu kadim le, ko se peljem sam in še to le ob odprtem oknu, vendar le v mestu/naselju (majhna hitrost). Če mi pa doma zapaše cigaret, grem na balkon (nezastekljen).

In ja, tudi meni smrdijo zakajene obleke.

aja, če sem pa na vrtu kakšnega lokala in je zraven kdo z otroki, se raje diskretno malce umaknem in prižgem, če je že 'nuja'.

Nazadnje urejeno:

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Ne vem kje so zdaj vsi tisti zagrizeni pusaci, ki so bili proti kadilskemu zakonu. Saj menda cigaretni dim ne skoduje...

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Če bi imela v avtu otroka, NIKOLI ne bi prižgala cigareta
bonk.gif

Niti ga ne prižgem, če sem v družbi otrok. To mi je pa bolano. Al pa starši, ki doma kadijo v stanovanju. Vse zakajeno, otroci pa itak tolk mali, da ne morejo niti nič rečt, niti se umaknit
bonk.gif

Totalno neodgovorno.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
ksz
Kaj vse smo preživel kot mlajši pa noben ni umru?
Dans se že prav pretirava s tem pazenjem na vse možne nevarne zadeve, iskanjem E-jev in podobnimi bedarijami. Mal pomislite kaj vse ste delal in kaj so vaši starš delal k ste bli mlajši pa se vam naprimer ne zdi sprejemljivo pa nobenmu čist nič ne fali, ane?
Drugač pa se mi zdi kajenje v avtu čist normalno, seveda ob odprtem oknu, sploh ne vem kako lahko ob zaprtem kadiš, sej po dveh minutah nič več ne bi videl. :S

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
Jz pa ne znam v avtu kadit... manjko ene roke, se mi zdi, pa skoz treba pazit, da pepel nazaj ne pade notr (kadim samo kot sovoznica z eno frendico). Pač sem nerodna
evil.gif

V lastnem avtu prižgala samo 2 x v stoječi koloni na avtocesti. Šipe so ble itak dol...

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Ženska z cigaretom je total adijo za videt... Moja znanka je pa kadila, ko je bila noseča. To je pa res karneke, samo ji nism nikol v faco rekla, ker se mi je zdelo, da se vtikujem brezveze. Otrok se je pa seveda rodil prezgodaj. bonk

Nazadnje urejeno:

Sandrca

hudičkica
29. okt 2007
785
0
16
tud meni se zdi obupno, ko pri sorodiku doma vsi kadijo, oba otroka pa ful hudo astmo. bravo no, lahko bi vsaj okna odpri.
jz doma ne kadim. mislm, sm enkrat prižgala v sobi pa je rabla ene 3 dni konkretnega zračenja tako da nikoli več. grem na balkon pa to je to.
v avtu kadim zgolj če so okna odprta.
glede otrok pa: če njihovi starši zravn kadijo, prižgem tudi jaz. pa če se le da prepričam človeka da odpre okno, ker mi gre na kozlanje cigaretni vonj na oblekah.

in ta protikadilski zakon mi realno postaja všeč, ker grem lahko popoldne v lokal in sem do večera v istih oblekah pa ne smrdim sama sebi kot da vi se valjala v pepelniku. pa tud dihat se da v lokalih bol znosno, pa tudi meglenke niso več potrebne da vidiš nekaj metrov stran od sebe.