Ali blagoslovi motorjev pomagajo voznikom?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Sezona se je namreč začela...

Je mogoče kaj manj ponesrečenih motoristov med tistimi, ki so dali blagoslovit motorje?

Sicer po mojem skromnem mnenju pomaga kvečjemu zmerna vožnja, pa vendarle me zanima....

A je tistile na levi mogoče ministrant?

hysterical-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Gre za moto ovčke
smile-1.gif

motosheep.jpg

Tile blagoslovi najrazličnejših predmetov so postali nek trend. V bistvu pa ni drugega kot da se ga tam tudi veselo nalijejo, pogoste pa so tudi nesreče, ko se potem v blaženem stanju vračajo.

V ozadju se seveda skriva lahko tudi alkokulinarični biznis.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.836
11
38
Stara Bučka
Udeležim se vsaj treh, če ne še več, žegnanj na leto, pa nisem opazil kakšne razlike. Se je pa že zgodila smrtna nesreča motorista, ki se je peljal na žegnanje (lani - Nova Štifta). Tja grem zaradi druženja, hrane, pijače in muske, ne zaradi žegna. Sem že nekje drugje objavil sliko edinega župnika, ki sem ga do sedaj videl od blizu na žegnu. Pa še tisti je imel pirovski kozarec v roki, ministrant pa napis na majici: babe so žabe
cool-1.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Sicer po mojem skromnem mnenju pomaga kvečjemu zmerna vožnja
Bi se kar strinjal s tabo. Do sedaj sem bil na blagoslovu samo enkrat (lani v Novi Štifti), pa je izgledalo bolj kot motoristični zbor. Na stotine motoristov, glasna rock glasba, vmes je bila še maša (ok, tega na moto zborih ni), spili smo dve pijači (seveda brezalkoholni, "starejši in izkušeni" motoristi čoperaši so se veselo nalivali s pivom), malo poklepetali, pogledali motorje in se odpeljali domov. Na poti v dolino nas je blagoslovil pater Niko (hud faconar) in to je bilo to.
Šli smo bilj zaradi izleta in druženja, žegnanje nam ni bilo prioriteta.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
jest sm pa tud glih zanč mač razmišljal, kok motoristov je tabelih, glede na udeležbe teh dogodkov.... nisem si mislil, da jih je tok...

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
jest sm pa tud glih zanč mač razmišljal, kok motoristov je tabelih, glede na udeležbe teh dogodkov.... nisem si mislil, da jih je tok...

Pa kakšni tabeli. Poznam precej motoristov, ki dokaj redno hodijo na "žegnanje", pa tudi približno niso verni. Gre bolj za vsakoletni dogodek, zdaj že tradicijo, kjer je bistvo druženje in ne vera.

Take stvari podpiram, dokler so z dobrimi nameni na ravni blagega vraževerja in zabave.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja ja... to je isto, kot tisti, k hodijo na cerkvene poroke zarad lepega vzdušja...

smile-1.gif