Ali bi se še vozili s kolesom?

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
837
15
18
Dobim novo kolo (becikl), sicer rabljeno, in mi na prvi vožnji poči guma. Okej, zamenjam obe zračnici in oba plašča, ker je pač kolo nekaj časa stalo in tudi profila skoraj ni bilo več. S temi novimi gumami naredim približno 250 km, potem mi spet poči guma, 30 km od doma. Jaz brez flike (ki očitno tudi ne bi pomagale, saj so bile 4 luknje, očitno sem povozil ježa
confused-1.gif

Torej, ali naj to razumem kot opozorilo višje sile, ki pravi: "Ne vozi se več s kolesom!". Kaj mi je storiti? Naj s seboj vozim 3 rezervne zračnice, pumpo, dva 15 ključa in ostalo navlako? Ali pa naj preprosto kolo vrnem tja, kjer sem ga dobil?

Nič jasno
crazy1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Meni tudi zadnje 2-3 leta ful zračnice zafrkavajo - kr pokajo, luknje v njih, ventilček se pokvari... Prej pa mogoče 1x na dve leti kaka luknja od trna, sem zaflikal in gremo dalje... Mogoče so zračnice v kur... oz. bi jih blo treba kupit v kaki profi kolesarski trgovini.

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
837
15
18
Kje pa jih kupuješ? Jaz jih kupujem v specializirani trgovini, če se lahko tako reče. Kranjčani poznamo Žagarja. Zračnice drugače izgledajo okej, ne delujejo kot cheap roba.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Trgoavto, se mi zdi, da so Savine oz. piše angleško vse, na vrhu pa je neka nalepka Sava. Vsaj tak je bilo nazadnje, za prej se ne spomnim kaj za ena firma je bila.

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
To je problem felte in ne gume. To morš met pa že res smolo, da ti tolikokrat poči guma. Kolesarim že zihr 15 let pa mi je sedaj guma počila 2x. Pa še to sem 1x preveč napumpov. Feltna ma lahko kakšne zobčke in ti zaradi tega poči zračnica. Jest bi še to preveril.

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
837
15
18
Bom še to preveril, ampak dvomim, ker sem na hitro že enkrat letel okrog.

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Čuj meni je lani na enem biciklu poknila guma 5x v tednu....čist obupan že bil....no sem potem ugotovil, da je bila fora v felni in tistem traku ki je položen v njej...preveri to....no sicer pa je bicekl nato šel čez dva tedna in sem kupil novega
smile-1.gif

Kolesarim pa še naprej na polno..še kr živ in zdrav....
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Poleg tega je lahko feltna poskodovana od raznih izvijacev katere nekateri uporabljajo za demontazo gum. Se pravi preglej feltno znotraj, robove, z prsti pojdi po notranjosti zunanjega plasca mogoce bos kje kaj cutil.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Ne moreš imeti take smole. Sigurno je problem v feltni, pnevmatiki, zaščitnem traku ali niplih.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.821
6.784
113
pri taščici
Jaz sem imel prazno gumo če sem jo dobro napumpal (3+bare kar sploh še ni dobro)in priletel na kak robnik. Po menjavi traka v feltni se to ni dogajalo. Prej sem šlavf precvikal na notranji strani.
Sicer pa sem enkrat na neki avtobusni postaji v prlekiji spraznil obe gumi naenkrat (med pavzo ko sem jedel "malico").
Na srečo sem imel tri šlavfe s seboj (tura lj-ms)

Sicer pa se to tudi jaz sprašujem. Že tri mesce desna roka v gipsu, in zna se zgodit da bo šla pod nož da bo dobila šravf. Je bemti navikularko
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
hehe kako lahko poči guma tolikokrat, očitno avtor teme nekaj ne dela pravilno. Moral bi videt moje gume, totalno olupljene, vozim skoraj po zračnici, pa vseeno ne poči, torej? Kot so ti zgoraj svetovali, menjaj trak oz. dobro preglej notranjost platišča, mogoče je kaka poškodba šprikle/špice, lahko je ob strani kak oster rob na noter, kot posledica bližnjega srečanja z robnikom.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.821
6.784
113
pri taščici
Nekje ima neko napako, ker jaz sem sicer imel tudi x000 km brez defekta. sem pa ene 2x pobral črepinjo, enkrat eno žico od vezanja armature....

Kvaliteta gum: takoj kupim tako gumo ki bi vsaj približno omogočala podobne nagibe kot pri motorju. Sem ogrnui tako z original kot potem s Michelinko

Steve

Guru
13. avg 2007
9.969
1.853
113
problem ni v stilu vožnje, ker take smole ne moreš met. problem je ali v poškodbi felne, ali imaš kaki špic v gumi, ali pa je vse skupaj neko poceni sranje, zračnica debeline olagume.
Taka roba se ne kupuje v škart trgovinah tipa hervis, ampak specializiranih trgovinah. Zračnica mora bit kenda ali schwalbe. Ne stane nič kaj več kot tiste zanič.
Prevoženih imam 3000 km po takih terenih, ko večina še hodit nebi upala. In to na 2 bara. brez enega defekta
wink-1.gif

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Citat:
Uporabnik Torque pravi:
Dobim novo kolo (becikl), sicer rabljeno, in mi na prvi vožnji poči guma. Okej, zamenjam obe zračnici in oba plašča, ker je pač kolo nekaj časa stalo in tudi profila skoraj ni bilo več. S temi novimi gumami naredim približno 250 km, potem mi spet poči guma, 30 km od doma. Jaz brez flike (ki očitno tudi ne bi pomagale, saj so bile 4 luknje, očitno sem povozil ježa
confused-1.gif

Torej, ali naj to razumem kot opozorilo višje sile, ki pravi: "Ne vozi se več s kolesom!". Kaj mi je storiti? Naj s seboj vozim 3 rezervne zračnice, pumpo, dva 15 ključa in ostalo navlako? Ali pa naj preprosto kolo vrnem tja, kjer sem ga dobil?

Nič jasno
crazy1.gif

13.gif

probaj se vseeno spet vozit, če ti spet poči guma v 10 dneh, ga prodaj na bolhi in kupi drugega.
(tolarjev, ne evrov.)
cheer.gif

unta

Pripravnik
6. sep 2007
121
0
16
tudi jaz zadnje čase zračnice menjavam kot po tekočem traku še malo si bom gume od traktorja dal gor
smile-1.gif

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
jz sm zadnjič dobil tak sexy mini kompletek v velikosti mobitela v katerem je notr čisto popolnoma vse potrebno za zaflikat gumo. stane nekje 10e in je vsekakor dober nakup.

majana

Pripravnik
25. maj 2008
162
0
16
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Sicer pa se to tudi jaz sprašujem. Že tri mesce desna roka v gipsu, in zna se zgodit da bo šla pod nož da bo dobila šravf. Je bemti navikularko
bonk.gif
drugic bodi bolj previden in nezen, ko se igras s sabo.
ne-ne-1.gif

kaj je pa bilo sicer? pa kaj je navikularka?