Airbus A320

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Kateri sedeži so najboljši, ne, če dol pade, tedaj je vse itak isti šmorn. Ko smo leteli v Egipt, smo izbrali ravno ob krilu ( 8 vrsta >>> samo ko gledam sliko spodaj, se mi zdi, da je bilo krilo bližje nas, ali pa motor >>> so vse 320 enake, mi gremo z Adrio) in poleg ropota motorja se še nič ni dol videlo. Čisto zadaj pa tudi ne bi bili, lahko hrane in pijače do nas zmanjka.
bonk.gif

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Najboljše je čimbolj spredaj (če maš biznis klas, je to itak - le zakaj
tongue-1.gif
). Za daljše poti je najbolje imeti zic ob prehodu - greš mal na sprehod, kadarkoli ti zapaše, al pa na wc (ni treba nikogar duzat in dvigovat, pa še več prostora za noge stegnit je.). Gledat skoz okn je prvič in drugič še zanimivo, pol pa edino, če se vzleta oz. pristaja v kaki nevihti.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Ropota itq po celem avjonu dost... najbolj fajn je spredaj, ampak tam je prvi razred, poj si pa takoj že na krilu, kjer je najbolj brezveze sedet. Tko da, sem sedel tudi že tik za motorji pa je kul. Hrane še ni zmanjkalo se mi zdi
grin1.gif

Sem pa sedel že tudi čisto zadaj, pa mi je bilo zelo všeč. Medcelinski let sicer in je bil večji avjon, ampak razgled je bil kul.
Tak da če imaš možnost izbire in rad gledaš dol, sam ne na krilo.
wink-1.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Daj ne paničari, če že trofneš ravno ta avion kateri bo dol padel, ti itak ni pomoči
evil.gif

Jaz osebno bi izbral 22. vrsto ker se od tam lepo vidi motor (za primer če se zgodi kak engine fire, ipd.), krilca, zakrilca, ter ob turbolenci se fantastično vidi kako zelo se krila majejo in ti daje super občutek trdnosti in varnosti letala! Skratka, dejansko sediš v prvi vrsti potencialne akcije in vidiš vse kar se dogaja - boljše kot pa da se nekaj dogaja, ti pa pojma nimaš zakaj imaš želodec v goltancu.
Takrat ko je akcija in ko vsi potniki švicajo od strahu, je meni zakon.... ker vem da se ne bo nič zgodilo. Simple as that.

Zdej pa ne paničari, v nasprotnem primeru pa pojdi z busom in ladjo, ali pa ostani doma.

Nazadnje urejeno:

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
Meni je vseeno, kje sedim, samo da ni kakšnih odrok do 5 let v bližini mene.....ker če pa za/pred tabo non-stop eden veka se ti pa zmeša....vsaj meni

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Mene sploh ni strah in ne paničarim.

Med I WW sva se z Manfred von Richthofnom na nebu tepla, in kot vidiš sem že kako prekleto živ.

Image:RoteBaron.JPG

A če nekaj plačam, gorenjski sindrom, pač želim za moj denar največ, tudi če dol pade, se bom smejal, saj bo to brez doplačila.
zmaga.gif

395740-800px-RoteBaron.JPG

Priponke

• 395740-800px-RoteBaron.JPG
    395740-800px-RoteBaron.JPG
    88,4 KB · Ogledi: 237

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Teoretično so najvarnejši sedeži pri repu letala.

Realno pa nimaš za burek če se frčoplan razleti
evil.gif

Sploh pa pri adrijinih skrapucalih od letala. Ko bi vi vedeli kaj vse se dogaja z AA...................
shocked-1.gif
...........bi šli raje peš v Egipt

hočmvasmalfejstprestrašit.press

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Teoretično so najvarnejši sedeži pri repu letala.
teoretično če pride do tokovne preobremenitve električne naprave, vrže ven varovalko, naprava ostane nepoškodovana.

V praksi naprava crkne, varovalka pa ostane cela.
smirk-1.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.399
6.174
113
Razporeditev sedežev na Airbusih je odvisna od posamezne letalske družbe. Za nekatere potnike so sicer najboljši sedeži prva vrsta v economy razredu in vrsta takoj za zasilnimi izhodi nad krili, ker je tam največ prostora za noge (vendar je tam slab razgled).

Glede hrane in pijače bodi brez skrbi, ne bo je zmanjkalo. Na letalu so štiri stevardese, tako da tudi tisti zadaj pridejo na vrsto. V zadnjem delu lahko ob izhodu iz letala uporabljaš zadnji izhod (odvisno od letališča), vendar ponavadi potem tako ali tako čakaš na ostale potnike na letališkem avtobusu (razen če se gre do letališke stavbe peš ali po hodniku).

Nihče tudi ne zahteva, da ste vsi v isti vrsti - lahko naprimer vzamete zaporedne sedeže ob oknih, če vam je razgled tako pomemben (in ste dovolj zgodaj prišli na letališče).
crazy1.gif

Za tuje letalske družbe se lahko uporablja tudi stran SeatGuru, kjer so prikazane ocene sedežev.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Cifra, če izbereš Spirit-ov predlog glede sedežev in če gre kaj narobe, imaš vsaj šanso videt sliko tej podobni...
wink-1.gif

air_engine.jpg

nimbix

Pripravnik
16. dec 2007
42
0
6
Po mojih izkušnjah so najbolj fajn sedeži pri zasilnih izhodih nad krilom, ker dobiš občutno več prostora za noge. So pa ob sprednjem robu krila, ki je povrhu ukrivljeno nazaj, tako da nisi preveč prikrajšan za razgled.

Definitivno bi se pa izogibal:
- čisto prvih vrst, saj tam X ur strmiš v steno; prostor za noge je pa naravnost obupen, saj nimaš niti tiste možnosti, da daš stopala pod sedež pred sabo.
- čisto zadnjih vrst. Na easyjetu iz Londona se mi je zadnja vrsta desno zdela še dodatno stisnjena.

Kiri

Pripravnik
15. avg 2007
498
0
16
40
Murska Sobota
Obišči stran
Meni je najbolj kul sedet takoj za krilom. Sicer najbolj ropota, ampak imam pogled na krilo in mi dogaja, ko gledam premikanje flapsov
smile-1.gif
Sicer pa je, kot so ti ze povedali, najboljse sedet cimbolj spredaj, saj tam (pred motorji) najmanj ropota...je pa tisti prostor rezerviran za business/first class.

Nazadnje urejeno:

TheCjen

Pripravnik
31. avg 2007
139
0
16
Kranj
@Cifra: Z drago sva pred nekaj dnevi prisla iz Kos-a, kamor sva v obe smeri letela z Adrijinim A-320. Tja sva sedela v 11., nazaj pa v 19. vrsti, obakrat sedeža E,F- torej pri oknu. Ne vem kako je narejen diagram v prvem postu, vendar se je v 19. vrsti prav lepo videlo in daleč od tega da bi sedel nad krilom in nič videl. Še dve vrsti pred nama se je normalno videlo. Verjetno ima Adrija drugačno razporeditev sedežev, kot pa so tukaj na sliki. 11. vrsta se mi zdi, da je ravno na začetku kril, vendar ti itak gledas naprej, tako da se tudi od tukaj da dokaj normalno videti. Ce te se vedno skrbi pa lahko pripopam tudi kasno slikco.

Lp. TheCjen

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
Z Adrijinimi +ex adria promet je v letalskih nesrečah umrlo okoli 400 potnikov in članov posadke (točno cifro sem pozabil je pa okoli 400 par 10 gor ali dol
tongue-1.gif
) je pa kao najbolj varna letalska družba v EU in v StarAliance grupi ja d če imajo koliko? 5 letal.

Pejte z Linxom tam boš lahko raztegnil lepo svoje kosti pa še v klub 10.000 se lahko kamot včlaniš pa ne pozab na fuk dekco
grims-1.gif

Če pa letim z Airbusom pa vzamem 23 vrsto (če mi šefica seveda ne da bonusa za poslovni razred je fensi sam se ne splača na proge krajše od 4h leta ker ne izkoristiš vsega kar ti ponuja) ob prehodu grem lahko scat kadar hočem pa stevardese lahko ščipam v ritke
grims-1.gif
pa težim za xyz malenkosti.
Aja pa če se po nekem čudežu zgodi, da strmoglavi/zasilno pristane bom med prvimi, ki bodo zunaj, če bom po čudežu preživel.

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
če še niste pogruntali... on v bistvu sploh ne sprašuje kje naj sedi ampak hoče povedati da gre na dopust in vas pač draži...