Air Filter Error

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Običajno ko nažgem avto mi recimo na vsakih 20 vžigov prvih 10m cuka, jemlje mu gas, pol pa pride k sebi.

Zadnjič po 300km AC je začel cukat (običajno to naredi le pri vžigu), nato se mi je nažgala lučka (trikotnik in klicaj znotraj),
in izpiše mi Air Filter Error. Čez čas napis zgine, malozatem še lučka.

Na AC je cukal par sekund (kot ponavadi samo na hitro), nato je vse blo ok, se nažge tisti napis in lučka, nato pa v tem zaporedju
tut zgineta.

Da morem filter menjat mi je jasno, zanima me, do servisa mam še par k km, je lahko to kaj resnega za motor, al še lahko zvozim
pa peljem na servis kot predpisano?

P307 1.6HDI 08‘

LP!

4. jun 2008
328
0
16
Oberkrain
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
je lahko to kaj resnega za motor, al še lahko zvozim
pa peljem na servis kot predpisano?

Tezko rect, ne bo pa nic narobe ce preventivno peljes na servis.

Moj 1.5dci 10' megane je imel eno storijo s tem filtrom, takoj ko sem ga kupil. Zamenjali pod garancijo. Bom se enkrat prasal kaj naj bi blo narobe.

Lp, Smir!

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Prodaj ta jajca pa kupi njemaæki voz.
smile-1.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
niti ni vseeno kerega kupiš. fajn je da je tak ki nima polno bosch elektronike :d

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
480
83
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
niti ni vseeno kerega kupiš. fajn je da je tak ki nima polno bosch elektronike :d
večje traparije že dolgo nisem prebral na tem forumu!

malcom, menjaj filter in preveri tesnost samega ohišja zračnega filtra
ne pozabi na menjavo filtra goriva ob servisu, saj glede na to da imaš HDI ki ima common rail (0.1mm luknjice v đobah, tlak 1600 bar)je kvaliteta goriva ZELO pomembna, oz. sama filtracija

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
večje traparije že dolgo nisem prebral na tem forumu!

malcom, menjaj filter in preveri tesnost samega ohišja zračnega filtra
ne pozabi na menjavo filtra goriva ob servisu, saj glede na to da imaš HDI ki ima common rail (0.1mm luknjice v đobah, tlak 1600 bar)je kvaliteta goriva ZELO pomembna, oz. sama filtracija

Kateri so kvalitetni filtri?