Afrika

Valtino

Pripravnik
25. jan 2010
72
0
6
Pozdravljeni

Letos nameravamo s terenskimi vozili prečesat del Afrike in sicer Egypt, Libyo ter Tunisio.
Z interneta sem prenesel ter instaliral free karte tega področja.
(T4a Maps Traveller's Afrika ter vsako državo posebej...)

Ko pa hočem kaj poiskat pod "Kam" - "Naslov" mi Garmin izpiše "Podatki zemljevida niso navoljo"

Kje bi bil problem? Bi mogu instalirat osnovno karto Afrike ali kašno drugo ...

Hvala za odgovore
Lp

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

City Navigator Middle East & Northern Africa NT = Egipt in Libija sta not.

I

Izbrisan uporabnik #488

Tunisio imam Topo karto 1.0 če te zanima...

Valtino

Pripravnik
25. jan 2010
72
0
6
Ja to karto Tunisia Topo V1 imam in je tudi instalirana na Garminu poleg karte City Navigator Middle East & Northern Africa 2012.20 .
Ko dam v meniju "Kam" iskanje države -"Tunisia" jo pa ni ... - so samo države City Navigatorja Middle East & Northern Africa.
V meniju pod "Mape" pa vidim obe karte.
Če izklopim karto City Navigator Middle East & Northern Africa mi pa ipri iskanju zpiše "podatki zemljevida niso na voljo".
Mogoče moti City Navigator Europa NTU 2012.20?

Lp

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, topo karta žal nima opcije iskanja po naslovih, morda ima možnost iskanja po POI.

Se boš moral doma okvirno pripraviti in si vnesti točke v napravo...

I

Izbrisan uporabnik #488

Potem pa žal tudi tega nima, no bom pogledal...

landcruiser

Fizikalc
19. sep 2007
288
33
28
Jaz za Tunizijo uporabljam tole, ki je na voljo tule. Rutabilna mapa, ki se sproti dopolnjuje, saj avtorju sproti pošiljamo popravke. Je tudi kar nekaj offroad trackov na voljo.

Za Libijo pa imam "Libya Roads and Places" (trenutno ne najdem nobenega linka na webu zanj. Tale Libijski ni najboljši je pa bil čisto dovolj, na severu je rutabilnost v redu, osrednji in južni del pa ponekod zgubi stik z realnostjo. Npr. po Tripoliju je navigiral brez problemov.
Ne vem s kakšnimi informacijami razpolagaš, a v Libiji do nedavnega ni bilo mogoče potovati brez spremstva, tako da je navigacija tam tako ali tako bolj informativne narave. Za nameček so še vse smerne table ob cestah v arabščini. Kolikor vem so prehodi še vedno zaprti. Ne vem, kak režim dovolilnic se bo vspostavil, ko se zadeve umirijo.

Meni obe karti delujeta brez problemov na GPS Map 276 hkrati z nameščenimi ostalimi kartami (Adria Route, City Navigator Europe NT).

Na vem

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Berem tole pa sm se spomnil sodelavca ki vsako leto potuje Fr,Maroko,Tunizija, itd... pa pravi da še nikoli ni vzel na pot navigacijo
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Valtino pravi:
Ja to karto Tunisia Topo V1 imam in je tudi instalirana na Garminu poleg karte City Navigator Middle East & Northern Africa 2012.20 .
Ko dam v meniju "Kam" iskanje države -"Tunisia" jo pa ni ... - so samo države City Navigatorja Middle East & Northern Africa.
V meniju pod "Mape" pa vidim obe karte.
Če izklopim karto City Navigator Middle East & Northern Africa mi pa ipri iskanju zpiše "podatki zemljevida niso na voljo".
Mogoče moti City Navigator Europa NTU 2012.20?

Lp

Sem "šel" zdaj pogledat to mojo Tunis karto.

46Mb cela.

Iskanje pa dela po mestih (ne po naslovih ulic).

I

Izbrisan uporabnik #488

Je pa "topo" karto dosti bolj natančna od tiste v 13.

Obe sta rutabilni.

razlika med obema je očitna

Valtino

Pripravnik
25. jan 2010
72
0
6

Iskanje pa dela po mestih (ne po naslovih ulic).

[/QUOTE]

V Mapsource dela tudi meni iskanje po mestih, samo v Garminu ne dela. Ko izberem v Meniju "Kam" - "Naslovi" mi izpiše "podatki zemljevida niso na voljo". Pri " Destinacije" pa pravvtako ne dobi ničesar - izpiše "Podatki niso na voljo".

Lp

Valtino

Pripravnik
25. jan 2010
72
0
6
... sem malo testiral . Mislim da bo šlo. Če izberem-pritisnem na določen kraj mi da opcijo "Pojdi".

Lp

I

Izbrisan uporabnik #488

Doma se lepo pripravi in si naredi waypointe in nek plan pa tega sploh ne rabiš.

placebo

Pripravnik
12. nov 2010
38
0
6
Pozdravljeni,
Moj prijatelj gre isto po Tuniziji z motorjem (ofroad) in bi mu rad posnel na navigacijo topo karto tunizije.
Je pa problem, ker je na netu nikjer ne najdem, kjer pa je že dostopna je pa fejk...
Fino bi blo dobit Tunisia topo v1
Prosil bi za kakršen koli namig.
Hvala