Adrija - odškodnina - problem

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Torej 28.12.2008 sem priletel z nove zelandije in so mi na tej relaciji oropali prtljago. Posredoval sem jim vse mankajoče predmete,
v skupni vrednosti 900€, zdaj so mi pa poslali dopis, da zaradi tega ker do nekateri predmeti bili rabljeni in za nove nimam računov
(ker so jih vkradli z prtlajgo vred) so mi "odobrili" vsoto 145€,.. Od kod in po kakem ključu so dobili omenjeno vsoto mi ni jasno,
želim le vedeti kaj se da tu naredit, ker so mi vkradli od laptopa, wii-ja, spomnikov, ur (samo ure so bile po 100 dolarjev,...)

Ima kdo podobno izkušnjo in kako jo je rešil?

Ali naj začnem grozit z "cajtngi" in internetnimi forumi, da bom naredil anti reklamo?
confused-1.gif

Hvala za nasvete!

Nazadnje urejeno:

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Reskiri €€€€ in bježi do prvega zelo znanega odvetnika, obrazloži situacijo in naj napiše dopis letalski družbi.

Najhitrejša in najlažja pot

B81

22. jul 2007
37.021
10.543
113
Pa nisi imel še dveh novih Iphonov zraven v prtljagi?
grin1.gif

Kak oz. kje lahko vkradejo prtljago?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Pa nisi imel še dveh novih Iphonov zraven v prtljagi?
grin1.gif

Kak oz. kje lahko vkradejo prtljago?

Ja sem mel nek laptop in wii in ure (dejansko), ampak brez računa dobiš po ključu "rabljeno ulomljeno z 2 (ni računov) = znesek

Pa še vedno sem jim naračunal da je blo v prtljagi okol 900€ robe. Kje so naračunali 145€,...

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Hja če si nakladal tako kot tukaj na Alterju, je še dobro, da ti niso ponudili samo 1,45 eur.

Lp

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
sedaj imajo letalske družbe krizo in so zmanjšale kvote za odškodnine. a ni tko, da je prtljaga dodatno zavarovana. aja, pa sej veš kok je ponavadi vredna zadev brez računa s tržnice. točno tok koliko si povedal. rabljeno deljeno z dva.

lp

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Letalske družbe jamčijo za izgubo prtljage le do določenega zneska. Če se ne motim gre celo za mednarodne konvencije, zneski pa niso kaj prida.
V izogib takim problemom se seveda priporoča kaka turistična zavarovanja. Vendar tudi slednja več ali manj omejujejo zneske za izgubo prtljage. Verjetno v izogib goljufijam. Za transport robe se namreč uporabi kak DHL, slednji ponujajo tudi zavarovanja do polnega zneska, problem je le, da redko kdaj kaj izgube.
smile-1.gif

Ogo

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Letalske družbe jamčijo za izgubo prtljage le do določenega zneska. Če se ne motim gre celo za mednarodne konvencije, zneski pa niso kaj prida.
V izogib takim problemom se seveda priporoča kaka turistična zavarovanja. Vendar tudi slednja več ali manj omejujejo zneske za izgubo prtljage. Verjetno v izogib goljufijam. Za transport robe se namreč uporabi kak DHL, slednji ponujajo tudi zavarovanja do polnega zneska, problem je le, da redko kdaj kaj izgube.
smile-1.gif

Ogo

Znesek je okrog 1000€ na kovček na osebo.
Torej če ti izgubijo kovček dobiš max okoli 1000€.

Ne vem zakaj si ne vzamete tistih par min in pokličete na kakšen telefonček...

Številke najdete npr tu:

http://www.uvp.gov.si/

http://www.epc.si/

Nazadnje urejeno:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Res je to. Mi je pa kriminalist brniškega letališča zaupal, da ti morajo dovolit na letalo odnest vso prtljago,
ko ti tega ne pustijo, pa jim rečeš da hočeš listino katera jamči, da boš dob izgubi kufra dobil popolnoma
celotno odškodnino, in da če bo v kufru kaj manjkalo da dobiš povrnjen denar. Te listine pa ti nebodo izdali,
ker lahko rečeš, da ti je bil ven ukradena obleka za 990€, in jim še priložiš račun (ali fotoaparat, laptop,...),
zato ti ta tvoj 19kilski kufer sparkirajo k kufrom stevardes. Žalostno je edino da mi potniki tega nevemo.
No zdaj vem/o. Moji kufri drugače kot na letalo z mano več ne gredo.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Z 20kg kovčkom sploh po mojem ne boš prišel čez security... Tist rentgen je premali, da bi šel velik kovček skozi. Poleg tega si tudi ne predstavljam, kje je v kabini prostor za 120L (ali 90L) kovček. Stevardese imajo vedno standardne kabinske kovčke.

Sem malo bral o tvoji izkušnji in očitno si res imel smolo... Samo to je pač 1:10000, da se ti zgodi kaj takega, kar enostavno vzameš v zakup pri potovanju.