Adrenalinske dogodivščine

Antonio

Pripravnik
21. avg 2007
125
0
16
43
Nekje v daljavi
Naj se tu notri govori o adrenalinski športih, dogodkih in podobno...

Adrenalinski park ali kot se imenuje v originalu High Ropes Courses...popolno doživetje za individualce ali skupine.

HRC_trening_Tuhelj_april-2007_120_resize.jpg

Adrenalinski park je lesena konstrukcija stebrov na odprti lokaciji oz lahko je narejen na živih drevesih v višini med 8 do 12 metrov.

Za samo uporabo parka ni potrebna nobena posebna fizična pripravljenost. Najbolj pomembno je, da posamezne elemente, ki se jih izvaja, ni napisanega nobenega pravila, kako narediti, ampak je to prepuščeno vsakemu posamezniku "learning by doing".

HRC_trening_ljubelj_07_17_.jpg

Seveda, varnost je na prvem mestu, saj za varno izvedno se rabijo vrvi, pasovi, karabini, čelede in ostala oprema, ki jo seveda dobite ob obisku. Vse kar morate sami prinesti so športna oblačila in dobro voljo. Zanekrat je omejitev za vstop v park pri višini, ki znaša 150 cm.

HRC_trening_ljubelj_07_10_.jpg

Bo pa tudi kmalu postavljem adrenalinski park, ki bo prilagojen tudi za družine, trenutno so pa parki v mariborskem pohorju . Saj so še drugi parki, ampak jaz vam priporočam obisk teh treh parkov.

Pa lepo doživetje vam želim.

LP

Nazadnje urejeno:

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
hudo je tole.... bo treba enkrat it.... sam k ni časa...
jest sem par let nazaj šel na Bungee jumping(55m)... noro... mam pa v mislih še skok s padalom.... ter kakšen višji bungee

Anamarija

Pripravnik
23. jul 2007
799
0
16
38
Bom pa še jaz naredila malo ''reklamice''. Če ima kdo (pre)velika jajca ga vabim na skok iz Europabrücke (bungee iz 192m visokega mostu v Avstriji)
evil.gif
Cena: 130€. Vsi zainteresirani pišite na pm.

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Citat:
Uporabnik Anamarija pravi:
Bom pa še jaz naredila malo ''reklamice''. Če ima kdo (pre)velika jajca ga vabim na skok iz Europabrücke (bungee iz 192m visokega mostu v Avstriji)
evil.gif
Cena: 130€. Vsi zainteresirani pišite na pm.

A ti si že skočila?
shocked-1.gif

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Citat:
Uporabnik Anamarija pravi:
Ka si ti nor?!
shocked-1.gif

Če imaš pa ti željo po čem podobnem pa samo povej
grims-1.gif

mi2 lahko skupaj kam drugam skočima...
grims-1.gif

Bungee pa mene v tem življenju nebo videl, ker višine ne prenašam najboljše. Še na avion me ne spraviš, pa ni treba nič skakat
grin1.gif

Anamarija

Pripravnik
23. jul 2007
799
0
16
38
Citat:
Uporabnik Goran_82 pravi:
mi2 lahko skupaj kam drugam skočima...
grims-1.gif

To se bova pa na 4 oči zmenila
grims-1.gif

Pa da ne bo kdo rekel, da sva OT. To je vse adrenalinski šport. Over and out
roza.gif

x5x

22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
hudo... 192 metrov.
shocked-1.gif
.. jest sm slišov za 90 nekje v astrijski strani pod Peco...
sam tole, tole bo pa moj podvig v nasljednjem letu avgusta..
že iščem kadidate za zravn... :
cheer.gif

lp x5x

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Bil letos v Bohinju v parku. To je res zadeva, kjer moraš premagat strah in samega sebe. Priporočam.
cheer.gif

Se pa ne strinjam da ne rabiš nobene fizične kondicije. Na nekaterih mestih moraš biti kar močan da premagaš neko oviro. Prav tako moraš biti dovolj močan, da se pri morebitnem zdrsu sam pobereš nazaj.

Antonio

Pripravnik
21. avg 2007
125
0
16
43
Nekje v daljavi
Nisem napisal, da ne rabiš kondicije, sem samo napisal, da ne rabiš nobene posebne fizične kondicije...edino en element je bolj fizičen, ampak če se ga lotiš pravilno, tudi ta ni prav težak.

Je pa res, da je strah prisoten, ampak pomembno je, da ti obvladuješ strah in ne strah tebe.

Antonio

Pripravnik
21. avg 2007
125
0
16
43
Nekje v daljavi
Bi bilo zanimivo iti...imaš mogoče kake slike...drugače bi pa jaz raje probal kaki flying fox, ki je čez kakšen kanjon kakor pa bungee ( sem ga že izvedel, sicer ne iz take višine, ampak je bila tudi tista višina kar visoka za mojo takratno starost..

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
men se zdi bolj zanimivo gledat kk se barva suši kot pa tale adrenalinski park.
Nevem no... Jaz sem sicer res malo bolj adrenalinski tip pa se ukvarjam z vsem živim sam da je vsaj malo adrenalnisko ampak tale park je pares en dolgcat. Hodiš po nekih gugalnicah to je vse.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Samo za informacijo napišem, da v Sloveniji je kar nekaj teh zadev, nekateri so bolj zahtevni nekateri manj.

Adrenalinski park Ljubelj
AP Bohinj
AP Pohorje
AP Maya v Tolminu
AP Biosfera na Ježici
AP Peter Klepec v Osilnici

Mogoče bo komu pomagalo pri lažji odločitiv.
cheer.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
Se strinjam z jaka6. Ker se tudi sam ukvarjam s precej dejavnostmi takega tipa, se mi visenje na vrvi ne zdi nič spektakularnega.

x5x

22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
pejt skočt... čist hudo je... mogoče je 10 m mal krize sam pol je pa zakon. Najprej pejt na 55 (most na soči) da maš filing kaj dogaja... pomoje je 192 sam mal podaljšana verzija...
lp x5x

freserovski

Zelenc'
12. sep 2007
26
0
1
@Anamarija zanima me ali ti organiziraš to (če je še aktualno) ali kako je s tem?
Verjetno se gre za skok s Europabrücke?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
So še kakšna druga "adrenalinska mesta", ki so od LJ oddaljena cca 30min vožnje? kakšni parki, zipline, ipd?