Adobe Reader malo po svoje prikazuje dokumente

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Danes mi nagaja Adobe Reader, ki malo po svoje prikazuje dokumente (pisava je malo čudna, potegnjena). Sem ga odstranil in ponovno namestil, pa še vedno zafrkava. Mogoče jasno komu v čem je problem?

Namesto Times New Roman pisave, se dokumenti prikazujejo v Tahoma fontu.
confused-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.450
426
83
Če odpreš kje drugje, npr. chrome, gdrive... ?

Načeloma je s pdf-ji tako, da *lahko* dokumentu dodaš tudi fonte, ki jih uporablja. Tega vsi editorji ne omogočajo in tudi sicer je to odvisno od nastavitev. Če font ni embeddan v dokumentu, prkazovalnik uporabi tisto, kar ima na voljo (v sistemu). TNR bi tam verjetno moral biti, zato se ga običajno niti ne dodaja, ampak to nikakor ni pravilo.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Če dokument odprem recimo v gmailu kot predogled, mi ga normalno prikazuje. Tudi na drugem računalniku ga normalno prikaže. Drugega readerja sedaj še nisem nameščal (recimo predlagan foxit reader), bom zvečer probal. Gre pa za dokumente, ki sem jih do sedaj brez problema odpiral. Je pa me presenetilo dejstvo, da je lahko pdf spremenjen po izgledu, glede na to da sem do sedaj bil prepričan, da je pdf neke vrste kot slika, ki z različnimi readerji ne izgublja oblike (tako kot recimo izgublja obliko wordov dokument).