Adobe CS4

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Že kdo sprobal? Že CS3 je bil svetlobna leta pred CS2 in sem mislil, da bo pri novi verziji (sploh ker je tako hitro prišla za CS3) bolj malo novega...
Ravnokar sem inštaliral Master Collection in zalaufal svojo največjo ljubezen seveda - Photoshop. Sledil je popoln šok. Spet so čisto spremenili izgled, vendar spet vse takoj najdeš...
Moj prvi test za novo verzijo programa je sprehod do menija Image>Adjustments in potem pogledam, kaj so tam storili.

(na levi cs3, na desni cs4)
Kriza, na prvi pogled nekaj manjka, cel meni je krajši...
crazy1.gif

Hm, vse tri Auto zadevce so prestavili en nivo višje, auto levels preimenovali v auto tone. Dodali so Vibrance, ki je prekleto boljši kot Hue/Saturation... Shadow/Highlight je sedaj Shadows/Highllights, na prvi pogled so močno izboljšali algoritme - do te mere, da je zadeva zdaj veliko bolj uporabna. Saj je bila že prej, samo ne v tako širokem spektru kot sedaj...

Jaz sem čisto navdušen... Pa se sploh še nisem dotaknil tistega menija 3D, le kaj neki se tam skriva...
shocked-1.gif

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Hehe, če ciljaš na Premiere, potem ne morem povedat nič konkretnega - še nisem sprobal. Je pa tisti fancy vmesnik samo pri PSju...
Ostalo je še vse po starem - CS3...
Na začetku, ko kreiraš nov projekt lahko izbereš za vsako stvar posebej kam se bo kaj shranjevalo - captured video, audio, video previews, audio previews...
V timeline ima vsaka vrstica nov gumbek - toggle sync lock, kakrkoli že to pomeni, sliši se obetavno. Glavni meniji so identični. V Project ni več Export project as AAF...Menijem Clip, Sequence pa Marker so pa dodali po funkcijo ali dve... vendar mislim da nič drastičnega...
Skratka za sprobat je itak, če pa si kupil CS3, pa boš čisto udobno preživel tudi z njim, kolikor sem videl do sedaj... Samo za PS pimping se pomoje ne splača dajat 3386€ za Master Collection (če si v Sloveniji, za ZDA je 2500$
stupid-1.gif
)

Seveda je pa treba počakati na tutoriale od lynda.com, kjer bom pa spet samo zijal... "a to se tuuuut daaaa?"
smile-1.gif

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.205
4
38
Kranj
rener.info
Pri Premieru sem se vedno na PRO 2.0. CS3 me ni preprical. Vsaj s tistim, kar sem takrat na hitro poizkusil, kjer mi ni importalo projektov iz 2.0
bonk.gif

Bolj me zanima PS. Seveda bi to kupil na "pasniku".
redface-1.gif