Administrativna prepoved (zamenjava delodajalca)

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
109
63
kako v praksi opraviti z administrativno prepovedjo (ce mi je stari delodajalec odtegoval kredit od place) , ce mi novi delodajalec (tuj) pravi (da zaradi internih pravil) ne sme zbirati podatkov o mojih obveznostih (ker bi delodajalcu to dalo moznost izsiljevanja delavca).

Kredit placujem preko trajnika iz druge banke, moja banka pri kateri imam kredit, se pa je sedaj zacela usajati, da ne bi smel dati odpovedi in iti delati k drugemu delodajalcu, ki ni pripravljen prevzeti tega bremena zame, oziroma (ce sem ze to naredil), da moram kredit takoj v celoti poplacati.

Kaj lahko naredim?

LP P
LP P

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
Tvoja služba tvoja stvar. Najel si kredit na trajnik, pri katerem moraš posrkbeti, da bo obrok redno plačan. Nima nobene veze z delodajalcem (vsaj pri meni je tako), ampak banka preko katere je trajnik sama pošlje MOJI banki obvestilo o trajniku na mojem TRR in moja banka potem na dogovorjen datum (8, 18, 28) nakazuje obrok banki, ki mi je dala kredit na trajnik.
Črta. Dokler so obroki redno plačani, jim reči da naj te več ne kličejo.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
ksz

Če plačuješ preko trajnika in gredo obroki redno iz računa, se ne sekiraj. Administrativna prepoved se uporablja samo, če ti delodajalec nakazuje obroke kredita (in imaš na plačilni listi pri odtegljajih to tudi izkazano).