Ad hoc povezava

Steve

Guru
13. avg 2007
9.969
1.853
113
Ker moj glupi laptop noče in noče it na domače omrežje, bi ga rad povezal brezžično direkt na eno računalo.
Zdaj pa me zanima kako se to naredi? na kišti mi je uspelo naredit adhoc omrežje, katero vidi tudi drugo računalo. Ampak poveže pa se ne pa da ga yebeš. Je v čem kaka fora?
1 računalnik je povezan z routerjem z kablom in ima dodaten usb wifi. Drugi, ki je samo wifi, bi se rad povezal z prvim. Je lahko tadrugi istočasno povezan z AP in adhoc?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Istočasno ne gre na dve WLAN mreži.

Če se ti ne poveže ne na AP, ne na PC, je mogoče z njim kaj narobe. A drugje pa dela ?

Steve

Guru
13. avg 2007
9.969
1.853
113
Malo sem čudno napisal, wlan sam po sebi dela ok in se poveže na domači AP brez problema. problem je da ga nikakor ne morem priklopit na domače omrežje, da bi videl druge računalnike v skupini in oni njega.
Zato sem mislil da bi ga direkt povezal brezžično na en pc ki ima wlan, da lahko datoteke pošiljam sem in tja, ker prenašanje z usb ključom mi živce pije

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Slabo vprašanje, slab odgovor
wink-1.gif

Torej problem je Mikisoft Fajl Šering.

Prvo: Sprememba načina povezave ne bo nič spremenila, torej ne zapravljaj časa.
Drugo: Problem "Mikisoft Fajl Šering ne dela" je precej pogost. Poglej starejše teme. Neke univerzalne in preproste rešitve žal ni.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.420
3.807
113
davorinm.wordpress.com
Je mogoče, da se ti nekdo poveže Ad-hoc na laptop, ne da bi vedel? In da brska po podatkih oz. izkorišča povezavo? Če ja, ali obstaja program, ki bi to preveril? Imam wi-fi defense, samo mislim, da locira samo računalnike, ki so povezani v moje wireless omrežje.

Imam nekega sumljivega soseda, verjetno se ga spomniš..., ko je težil, da naj pustim odprt wireless.

Zdaj sem opazil, da imam v dosegu eno ad-hoc omrežje "homeadhoc" - unsecured somputer to computer network.

mogoče sem pa n00b in sem vse narobe razložil.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Uporabljaj ad-hoc mrežo z geslom (tip WPA), pa se ti noben (ki ne pozna gesla) ne bo gor povezal.