Acer Aspire One problem!

igorduska

Pripravnik
27. jan 2008
337
0
16
Ptuj
www.ptuj-on.net
Sem lastnik zgoraj omenjenega prenosnika. Star je cca. 8 mesecev in pred kakšnim mesecem se mi je začel dogajat naslednji problem. V bistvu je skoraj nemogoče delat na internetu preko wifi saj je odpiranje strani porazno počasno(dostikrat celo''starni ni mogoče odpreti)! Če se priklopim na kabel je stvar popolnoma drugačna, vse dela tako kot je treba. Torej gre po vsej verjetnosti za težavo s kartico wireless. Zato me zanima, če kdo pozna omenjeni problem(če je slučajno serijska napaka) in kaj naj še probam naredit, saj nimam več idej. Za info še to, imam še en prenosnik Acer ki pa dela bp tako na kabel kot wireless!
Hvala za pomoč! Igor

igorduska

Pripravnik
27. jan 2008
337
0
16
Ptuj
www.ptuj-on.net
Mogoče kot zanimivost tudi to, da imam tudi dva hp dlančnika in tudi ta dva mi ne delata tako kot sta pred časom, eden sploh ne odpira strani, drugi pogojno!
Sem pa pred kratkim zamenjal ponudnika storitev iz Siol na Amis.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz bi prej iskal napako v routerju, ne vem sicer kaj uporablja Amis, ampak ponavadi so wireless routerji od internetnih ponudnikov vredni pol k...

Tak zanič ti dela tudi če greš čisto zraven routerja na poln signal?

igorduska

Pripravnik
27. jan 2008
337
0
16
Ptuj
www.ptuj-on.net
Saj router ni od Amisa, in tudi signal je vedno poln vsaj 4 ali pa 5. Ni mi več nič jasno.

Router je D-Link in vsaj meni se zdi da so nastavitve vredu, kot sem že omenil mi drugi laptop dela zelo dobro, res pa je da je wifi kartica od drugega proizvajalca. Pred menjavo sta mi tudi oba dlančnika delala bp, sedaj pa žalost!

Obstaja v routerju kaka kratica na katero moram biti pazljiv, saj jih je malo morje in za 80% od njih nevem kaj pomenijo, lahko je težava samo v kakšni kljukici v meniju!?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Aaaa, sem mislil, da imaš wireless od ponudnika. D-Link pa bi moral delat v redu.

Poskusi it na internet samo preko Aspire One - prekini povezave na vseh ostalih, tudi povezanih preko žice (če imaš kakšne), da vidimo, ali je problem v preobremenjenosti routerja.

Nekih kratic na katere bi moral pazit ni. Zatakne se včasih pri varnostnih nastavitvah za wireless, ampak če se lahko povežeš, potem je že v redu nastavljeno.

No, probaj samo Aspire One povezat, če še vedno ne bo v redu, pa nastavi varnost omrežja na WPA-PSK.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik igorduska pravi:
Obstaja v routerju kaka kratica na katero moram biti pazljiv, saj jih je malo morje in za 80% od njih nevem kaj pomenijo, lahko je težava samo v kakšni kljukici v meniju!?

Še najbolj pomembno je, da spreminjaš čim manj.
Normalno le: ime omrežja in tip ter geslo za zaščito (zelo priporočljivo WPA-PSK oz. WPA2-PSK).

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Channel je lahko katerikoli (oz. bolje ne nad 13, če je ta možnost). Če živiš v bolj gosto poseljenem okolju je dobro s kakim skenerjem preverit kateri kanali so že zasedeni s drugimi omrežji in izbereš kakšnega prostega.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Če imaš možnost, najprej sprobaj, kako deluje na drugem wireless omrežju. Če bo tam vse v redu, ti verjetno na routerju nekaj crkuje... sicer je pa res problem v računalniku.

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
kaj takega kot ima moja 150-ka
718250-IMG_0039.jpg

Priponke