absolvent, diploma

slo91

Pripravnik
26. jul 2007
435
2
18
Ljubljana
Šele pred kratkim sem začel razmišljati o tem tako da se sedaj obračam na vse vas kateri imate s tem več izkušenj.

Trenutno imam status absolventa, za narediti pa imam še 4 izpite in diplomo. V načrtu imam da do septembra oziroma oktobra naredim še nedokončane izpite potem pa se pojavi problem saj nevem kaj točno bi naredil.

1.ena od možnosti je da zaprosim za podaljšanje absolventa katerega naj bi mi zaradi študija v tujini podaljšali vsaj za 6 mesecev in takrat naredim diplomo (torej enkrat do marca) potem pa izgubim status. Se lahko potem v novem študijskem letu vpišem na podiplomski študij? Prav tako pa bi bil od marca do oktobra brez statusa? Ali se lahko zadeva potem vleče do septembra tudi če si imel status samo do marca? Kako je s statusom in opravljanjem diplome, zagovorih pri profesorju? Če si braz statusa so plačljivi?

2. druga opcija je da poskusim poleg izpitov do oktobra narediti še diplomsko. Mislite da je to sploh možno?

Za dodatne možnosti pa nevem. Ima še kdo od vas kakšno idejo, predlog?

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.565
1.090
113
Titograd
Če začneš pisati diplomo, torej da si oddal dispozicijo in imaš temo odobreno v času ko si imel status, ne plačaš nobenih stroškov na faxu več glede tega. Jaz bi na tvojem mestu do oktobra poskusil narediti vse izpite, potem pa si podaljšati status, v pol leta lahko diplomo brez težav napišeš, če se napol resno spraviš poleg gre skozi tudi v 3 mesecih. Če ti zmanjka časa pa ti še ga na faxu ziher podaljšajo,če že pišeš diplomo, pač vložiš še enkrat prošnjo. Druga opcija si skoraj upam trditi da je izjemno težko izvedljiva, pač odvisno od faxa in koliko so preostali izpiti težki..

Crna_Ninja

Fizikalc
25. dec 2007
514
91
28
Njaprej, odvisno na katerem faksu si.

Druga opcija je izvedljiva, samo je treba res zelo veliko delat, pa še poletje je umes (morje, žurke), in verjetno ti izpiti ki so ti ostali so najtežji...

Če ti to ne rata, imaš mogoče opcijo, da vpišeš kot ponavljanje letnika (če ga do sedaj še nisi ponavljal) in s tem ohraniš status, drugače pa če ti ne bodo podaljšali absolventa ti drugega ne preostane kot da izgubiš status in v naslednjem letu počasi narediš diplomo. Da bi pa v pol leta naredil diplomo in se sredi leta vpisal na podiplomski študij pa verjetno spet ne gre (odvisno kateri faks) in kakor je meni znano se tudi ne da vpisat sredi leta.

Tako da, ali danes začneš pisat diplomo in sproti narediš izpite. Ko boš imel opravljene, pa se prijaviš z določeno temo, mentorju pokažeš kaj si naredil in popraviš/dodaš kaj bo rekel in greš lahko zelo hitro skozi to proceduro. Pa še obstaja verjetnost, da ti ne rata narest vseh izpitov...

Če že nisi preveč zabušaval in da se zaradi česa posebnega ne mudi bi predlagal, da naslednje leto počasi narediš diplomo...

Srečno

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Seveda se da do oktobra verjetno narediti vse (odvisno od faksa), bo pa nekaj dela s tem. Če grem razmišljati nazaj v moje študentske čase
smile-1.gif

Če moraš pa na zagovor čakati še po marcu recimo pol leta (zadnje čase so s podaljševanji statusa vedno bolj pasji...
rolleyes-1.gif

Srečno!
cheer.gif