Abadenarnica

twins

Pripravnik
21. nov 2011
63
0
6
Savinjska
imam problem z Abadenarnico, namreč na Wifi-ju dela brez problema, ko preklopim na podatke napiše v smislu da imam aktivirane proxy nastavitve.

ima še kdo takšne probleme, ter kako rešiti?

RAST

Pripravnik
5. avg 2013
116
7
18
Velenje
Sem si dal gor tole denarnico kot komitent Abanke. V navodilih piše da lahko do 10 krat plačaš samo s prislonitvijo fona na terminal brez da bi vstopil v aplikacijo preko ineta, nato pa moraš na net da zopet napolniš. Vsaj tako sem jaz razumel. Verjetno pa je potrebno da je aplikacija v teh desetih poiskusih aktivna, čeprav ne na netu. V primeru da jo kakšno varčevanje baterije "uspava" plačilo najbrž ne gre in jo moraš spet odpreti ali kako je s tem?? Ali pa nastaviš da je izjema pri varčevanju baterije ??

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Predvidevam, da je enako kot pri Wave2Pay... aplikacija pobere token, ki velja za 10 plačil (oz 10 poskusov), po 10 poskusih se pobere nov token iz njihovega strežnika, zato je potreben internet. Za samo plačilo ni potrebno, da je aplikacija aktivna, ker je v OS-u registrirana kot privzeta plačilna aplikacija in jo sistem sam zbudi (v primeru Abadenarnice ne vem ali samo HCE servis ali se tudi kaj prikaže na zaslonu med plačilom), tudi v primeru, ko jo sistem ali pa ti sam ubiješ.

Informativno me zanima.. ali za zneske višje od 15eur vpisujete PIN na POS ali na telefonu, kot je po specifikaciji?

RAST

Pripravnik
5. avg 2013
116
7
18
Velenje
Hvala za odgovor mm46, mislim da je res tako kot si napisal. Danes sem dvakrat brez problema plačal brez aktivne aplikacije in brez neta v Hoferju in Šparu, delovalo je hitro in brez problema. Sem pa moral PIN vnesti na POS terminalu ker je bil nakup preko 15 EUR.