a se da tole registrirat ?

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
467716-post_slo.gif

getrag

Pripravnik
5. nov 2010
262
0
16
50
če nima papirjev prosiš za homologacijo. plačaš pač neprimerno več kot za felne pa znižane fedre.
ni ga problem spravit na cesto

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
Dej odgovori na moje vprašanje. Zakaj bi to kupil? In kaj bi s tem naredil?

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Pa ti bom resno odgovoril. Sicer je primer iz vrst starih mopedov oz. Vesp.

V glavnem... Ko sem jaz dal prvič registrirat 20 let staro Vespo, nisem rabil nič drugega kot izjavo priče, da je res prodajalec lastnik vozila. Tista izjava je pač dokument, ki dokazuje, da ni bilo vozilo ukradeno in podobno (če se slučajno najde pravi lastnik, ki dokaže, da so mu vozilo ukradli, priča kazensko odgovarja).
Tale dokument in še neke na UE dobljene papirje (podpisane) daš na upravno enoto, kjer potem v roku nekaj dni uredijo dokumentacijo (mojo Vespo so še vnesli v bazo vozil, ker je bila prva tovrstna registrirana v Sloveniji), s katero ti greš potem na tehničnega, vozilo zavaruješ, registriraš in to je to.
Tista dokumentacija je namesto dokumentov, ki jih rabiš pri registraciji npr. 4 leta starega kupljenega klijota od osebe X Y.

Tako je bilo pri starem Piaggo-tu, verjetno je pri starem avtu podobno. Če pa nisi ziher, pa idi na UE in tam povprašaj.

Aja, še to... Jaz sem moral izpisat in poslikat ter slike po mailu poslat vse številke na Vespi (tista ploščica, kjer je serijska št.). Verjetno boš ti skupaj s trenutnim lastnikom tudi moral to naredit (izpisat vse številke - šasija, motor ipd.).

Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.589
113
Marlbor
Od 1.julija letos takšna pridobitev dokumentov nič več mogoča. Spremenjen zakon!

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:

Sexal bi na zadnjih sedežih
bonk.gif

Sicer je pa tako, samo body kiti se prodajajo za okoli 10k USD, temu bi ponudil 2000eur, kupil en rabljen motor, ga spravil v red, in še nekaj malenkosti pa imaš poceni kobro
grin1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.589
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
confused-1.gif

Tega nisem vedel... Jaz sem tole urejal v začetku 2010.
Kako je pa sedaj?
Homologacijo vozila je potrebno opraviti, v bistvu po istem sistemu kot bi hotel pridobiti dokumente za kakšno doma izdelano vozilo.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:

Sexal bi na zadnjih sedežih
bonk.gif

Sicer je pa tako, samo body kiti se prodajajo za okoli 10k USD, temu bi ponudil 2000eur, kupil en rabljen motor, ga spravil v red, in še nekaj malenkosti pa imaš poceni kobro
grin1.gif

Nevem če ma ta avto zadne zice , sicer sem te pa lepo vprašal ti pa tak odnos. Aja sej če si doctor si boš mogoče obnovo lahko privoščil

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
turbobedak kaj ni sama slika dovolj zgovorna?
Niso vsem klioti všeč in za nedeljski avto je več kot super. Kdo nebi mel za 3k kobre :D
Sicer bi vsaj še enkrat toliko moral dat vanjo ampak vseeno. Avto bi bil top za nedeljske šminkerske fure pa še nekaj lastnega švica bi moral noter vložit (če ti je to hobi oziroma znaš delat z avti). Potem tak avto dobi res priceless tag.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
3k je samo karoserija brez motorja ali dokumentov..nič. Nevem kdo je tu bedak....

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
3k je samo karoserija brez motorja ali dokumentov..nič. Nevem kdo je tu bedak....

Saj je doctorz zgoraj napisal, da se sicer samo karoserije prodajajo po 10k.

Jaz nimam ne dovolj znanja in ne delavnice doma, da bi se šel kaj takega. Kakšen ljubiteljski mehanik bi pa mogoče lahko naredil zelo lušten avto. Kakšen Alfin arese V6 ali pa BMWjev R6 is E36 serije bi imel dovolj moči za zabavo, primeren zvok, dosti jih je na trgu, nezahtevni za vzdrževanje, pa še dokaj ugodno bi se ga dalo dobiti.

Skratka, za nekoga s pogoji za tak projekt, se mi tole zdi daleč od tega, da bi kar vsepovprek oblagal ljudi z bedaki.

B81

22. jul 2007
37.707
10.969
113
Kak oz. čigav motor pa bi teoretično dal noter?

A ni tak, da če ti dela skupaj strojnik ali firma, ki se s tem ukvarja, da potem lahko homologiraš? Podobno, kot pri predelanih motorjih...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
tudi sam lahko delaš v garaži. Potem najdeš človeka, ki mu plačaš cca 1000€ in ti uredi vse potrebno.
sem kake 3mesce nazaj klicaril za enga trajka. Ko sem na lpp-ju vprašal, kaj vse potrebujem se je model nasmehnil in globo vdinil pa najprej vprašal, če res hočem vse slišat kaj potrebujem:) Pol je mal naštevu itak sem pol takoj pozabil, na konc mi je dal cifro od enga modela s primorske, ki jo je slučajno imel na mizi. Jst sem cifro posredoval naprej lastniku in nisem imel več stika s temi stvarmi.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
phase4.jpg

Tole stane v US 17.000 USD

Sicer pa sam ne kupujem, samo sem slučajno videl ta oglas in se mi zdi res poceni. Zmotilo me je to da nima nobenih papirjev in tega, če bi padel kakšen denarček pa itak nikoli neveš
smile-1.gif