A bodo spet popravljali dolenjsko AC?

xsara

Pripravnik
11. sep 2008
117
0
16
Vceraj popoldan sem videl pred prikljuckom Smarje-Sap iz smeti LJ proti NM oz. takoj za tunelom veliko tablo, ki oznacuje dela na AC (zasledil sem le, da na tabli pise 6 km - zaenkrat se precrtano). A nameravajo spet kaj popravljati dolenjsko avtocesto? Na DARS-ovi strani nisem nasel nobenih informacij. Morda kdo ve kaj vec?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Na tabli piše tudi konec del november 2008
hysterical-1.gif
Da, obnavljali bodo cestišče. SCT mora nujno pobrat svoj davek.

xsara

Pripravnik
11. sep 2008
117
0
16
Hehe...
hysterical-1.gif

Ocitno bo spet veselo na voznji proti NM. Sploh v poletnih mesecih, ko je to pot vecine tujcev proti morju.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Pas proti LJ je precej zjahan, pa bo saniran (asfalt je star 22 let). Smer proti NM je bila sanirana v zadnjih 2 letih.

Me pa blj firbca, kje so našli 6 km, če je cel zjahan odsek dolg 4,5 km. Aja, najbrž so upoštevali še povprečno dolžino zastoja v vseh časih.
grin1.gif

Verjetno pa ni praktično nihče (vključno z novinarji) opazil, da so v dveh vikendih v marcu hrapavili oba dolenjska predora, ki imata beton star komaj dobri 2 leti in pol. Lani takle čas so to z velikim novinarskim in političnim pompom počeli na Trojanah in na Primorskem. Zdaj pa čisto tiho, čeprav sta imela oba predora nove sorte beton, ki naj bi bil bolj odporen na obrabo.

xsara

Pripravnik
11. sep 2008
117
0
16
Ja, pas proti LJ je res cisto zjahan. Torej zjutraj na poti v sluzbo nas cakajo zastoji.
bonk.gif

Jaz sem opazil, da je beton nekam bolj hrapav. Je pa res zanimivo, da ni bilo prej nobenega pompa okoli tega. Ker na Trojanah je bil omejitev, ce me spomin ne vara, 80km/h v primeru dezja.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
60 km/h je bilo na Trojanah, sem kar nekajkrat naletel nanjo. Tokrat je hrapavljenje brez pompa financiral SCT iz garancijske dobe. Se vidi, da če se politiki ne vtikajo, je zadeva opravljena hitro, učinkovito in poceni.

Glede tega dolenjskega odseka so lani nekoliko poflikali nujne zadeve, so mi pa po mailu že lani napisali, da je za letos mišljena celovita sanacija.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Aaaam, beton vgrajen v vozišče v predorih Debeli hrib in Mali vrh ni nobene 'nove sorte'. Sicer pa, recepture betona in tehnologijo vgradnje ne predpisuje izvajalec, temveč investitor, oz. tisti, ki jih slednji 'najame' za projektiranje in nadzor del. Receptura konkretnega betona, vgrajenega v ta dva tunela, je iz leta '96 ali '97. Pred časom so jo spremenili, prav tako tudi obdelavo površine (predor Kekec pri Solkanu je bil 'testno polje'). Pa še dodajam. Ni le v SLO problem drsnosti vozišč, tudi v tujini je podobno. Večina mašinerije je itak od Wirtgen-a, le ta pa ima svojo specifiko. Če bi kdaj bil na mestu vgrajevanja betona s temi stroji, bi vedel zakaj prihaja do tega.

Zanimivo pa je, ker so v Argentini (pred cca 7 leti) s podobnimi mašinami naredili cca 300km avtoceste (6 pasovnica). Tam drsnost ni problem (ali pa se nihče ne buni), je pa res, da so njihova vozišča na odprtem, kar zopet pripelje do novega dejstva. DARS namreč dolga leta v tunelih ni pral (z ornk štrajfiksi, se razume) vozišč. Vemo pa, kaj raznorazna svinjarija, saje, olje,... naredijo na voznih površinah.

Ne trdim, da so 'stara' vozišča OK, kar se drsnosti tiče. Želim povedat, da niso tako zanič, kot nekateri tupijo. Konec koncev so pa običajno najglasnejši tisti, ki si sploh ne predstavljajo, kako izdelati vozišče, hkrati pa še sami določijo ceno izdelave le-tega.

Tolk na kratko. Bi še lahko kaj napisal, me pa matra čas.

LP

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Pas proti LJ je precej zjahan, pa bo saniran (asfalt je star 22 let). Smer proti NM je bila sanirana v zadnjih 2 letih.

Me pa blj firbca, kje so našli 6 km, če je cel zjahan odsek dolg 4,5 km. Aja, najbrž so upoštevali še povprečno dolžino zastoja v vseh časih.
grin1.gif

Verjetno pa ni praktično nihče (vključno z novinarji) opazil, da so v dveh vikendih v marcu hrapavili oba dolenjska predora, ki imata beton star komaj dobri 2 leti in pol. Lani takle čas so to z velikim novinarskim in političnim pompom počeli na Trojanah in na Primorskem. Zdaj pa čisto tiho, čeprav sta imela oba predora nove sorte beton, ki naj bi bil bolj odporen na obrabo.
Eni smo opazili ... Ampak nima smisla ...

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
dars ima bojda v kratkem še eno presenečenje za nas: zapora izvoz/uvoz celje center
uf-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik franci pravi:
Aaaam, beton vgrajen v vozišče v predorih Debeli hrib in Mali vrh ni nobene 'nove sorte'.
Hja, dobro leto nazaj so se hvalili drugače.
grims-1.gif

Sicer pa še zmeraj trdim, da je izvedba (ja, izvedba) betonskih vozišč v Sloveniji čisti Balkan proti avstrijskim, nemškim, češkim in še katerim avtocestam. Bolje, da so prešaltali na asfalt, je razlika v kvaliteti vožnje zelo očitna.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Dans, k sm se peljal iz smeri NM proti LJ, bodo tudi na tej strani popravljali cesto. Tabla je pisala, da bo konec dela Novembra 06
hysterical-1.gif
.
Sta pa tudi dve tabli, k označujeta, da bo izvoz/uvoz Grosuplje zaprt. Pa zoženje pasu iz voznega na prehitevalnega (mogoče obratno).