64 bitni XP-ji

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
V ponudbi za prenosnik, ki ga bom kupil piše:

Operacijski sistem:
Windows Vista Business wXP Profesional naloženo
DVD mediji za recovery Vista 32/64bit & XP pro
DVD mediji z gonilniki za Vista 32/64bit & XP pro

A to pomeni, d bom lahko gor naložil 64 bitne XP-je?

Kako pa je potem z ostalimi programi? Driverji?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.217
1.387
113
Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
V ponudbi za prenosnik, ki ga bom kupil piše:

Operacijski sistem:
Windows Vista Business wXP Profesional naloženo
DVD mediji za recovery Vista 32/64bit & XP pro
DVD mediji z gonilniki za Vista 32/64bit & XP pro

A to pomeni, d bom lahko gor naložil 64 bitne XP-je?

Kako pa je potem z ostalimi programi? Driverji?

da
Poleg bussines verzije dobiš xp-je...

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
ne. 32 ali 64 bitno visto in navadne, 32 bitne XP-je.

Programi in gonilniki so sicer za 64 bitne OS drugačni od 32 bitnih.

Tony_Soprano

Alter Mafia
7. jun 2008
1.405
0
36
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Če že misliš imet 64 bitni sistem potem je boljša Vista.
hysterical-1.gif

Raje ostani na 32bit, (mislm laptop pa 64 bit
ne-ne-1.gif
NoGo)

Tony_Soprano

Alter Mafia
7. jun 2008
1.405
0
36
Citat:
Uporabnik Bossek pravi:
utemelji

leto in pol na 64bitni visti.....brez problemov
3,5 dni na 64bit visti, same težave.
Nekaj na hitro: FF in IE pri nekaterih straneh sploh ne delata (zdaj sem prisiljen v chrome), možno, da tudi ne znam popravit te napake...
Počasno odraranje in prenašanje fajlov.
Večkrat kar zmrzne, ctr alt del sux, ob težavah moraš celo počakati zelooo dolgo, da se odpre.
Meni pač ni všeč pa imam Q6600, 4gb rama in 8800GT.
Kaj je šele na kakem laptopu
confused-1.gif

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Ne morem verjeti, kako ima lahko toliko ljudi toliko težav z visto. Sam jo imam že zelo dolgo in mi vse lepo dela, poleg tega imam nameščeno malo morje programov (natančneje 88) in imam AMD Dual Core 5000 (drugi pa razne Intel Quad Core).3GB Rama(prej sem imel 2GB in je tudi delalo OK) in ogromno stvari na namizju (kao naj bi to ful upočasnjevalo računalnik). Aja pa že dolgo nisem defragmentiral.

Na laptop pa bi tud jaz dal raje 32-bitne windowse. Predvsem zaradi driverjev, ki na laptopih niso tako univerzalni.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Eh ne seri, mam že kar lep čas 64 bitno Visto (business) na prenosniku (C2D 2.4 GHz, 2GB rama) pa vse deluje tiptop. Tudi z driverji ni več nobenih težav. Ctrl alt delete sploh ne rabiš ne Visti
tongue-1.gif
.

Tony_Soprano

Alter Mafia
7. jun 2008
1.405
0
36
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Eh ne seri, mam že kar lep čas 64 bitno Visto (business) na prenosniku (C2D 2.4 GHz, 2GB rama) pa vse deluje tiptop. Tudi z driverji ni več nobenih težav. Ctrl alt delete sploh ne rabiš ne Visti
tongue-1.gif
.
Sem sprobal tudi 240 chromov odpreti
grin1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Od vsega začetka (dobro leto) na Lenovo R61 C2D T8100, 4GB RAM imam 64bitno Viso Business. Težave sem imel z programsko opremo za peko CDjev (Nero se sploh namestiti ni hotel), sem našel na netu InfraRecorder x64 (free) in še nek progič za peko (shareware, 30USD, home licenca free).
Ostalo dela b.p., se pa zadevi zelo pozna, da sem zamenjal disk z hitrejšim (7200 RPM). Človek skoraj ne more verjeti...

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Mene samo ena stvar zanima, vsi tisti ki tolko jamrate okoli Viste in M$ programov zakaj pa potem že zdavnaj niste zamenjali na kaj drugega npr. Linux ali pa Mac OS, pa še kaj bi se našlo. Glede tega da pa na Quad Core in Core 2 Duo instalirate gor XP pa mislim da ne moreš huje degradirat CPU-ja XP si sploh ne vejo kaj začet z štirimi jedri še z dvema majo probleme. pol še pridemo do omejitve 4Gb rama (pravzaprav 3Gb) na 32 bit platformi in pridemo do zaključka da če pač žal rabiš M$ osnovo, edina rešitev Vista 64-bit.(roko na srce XP-64bit nikoli niso prišli v "final" relise).
Sam sem uporabnik tako Viste 64-bit na HP prenosniku (že 1,5 let), ter zaj po novem tudi MacOS, pa vam povem da ......... je vse isto sranje samo drugo pakovanje, vsak sistem ma prednosti in slabosti odvisno pa je od uporabnika kaj mu je bolj pomembno od prednosti, zato sem se jaz v mojem subjektivnem ocenjevanju odločil za MacOS, ne bom pa nikoli trdil da je kateri OS boljši ali slabši. (Malenkost več potrplenja z novostmi in branja raznoraznih forumov HowTo in bo vsak OS tapravi
smile-1.gif
.)

lp
bluub

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Prenosnik je služben. Dovoljeni OSji so samo XP, Vista, Linux (pa ne vse distribucije). S tega stališča MAC OS ne izpolnjuje zahtev za produkcijski OS (primeren za domačo rabo samo).

Lahko pa me podučite o nasprotnem (kje je v produkciji za poslovno rabo, ki ni grafična dejavnost).

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
XP z več jedri nimajo nobenega problema! Zadeva ali dela ali ne dela, vmesne možnosti ni!
64bitni operacijski sistemi so zaenkrat popolnoma brez zveze. Ko bodo 64bitne aplikacije bo vsa zadeva zaživela, do takrat je pa tu pridobitev samo pri operacijskem sistemu, aplikacije pridobijo premalo, da bi lahko bilo to pomembno.
Narejeni so pa bili Windows 64bit zaradi tega, ker so 32bitne aplikacije obupno počasno tekle na 64bitnih procesorjih Intel (AMD nima tega problema).