5V USB priključek v avto

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
V avto bi si preko priključka za vžigalnik napeljal ženski USB priključek za polnjenje raznoraznih zadev.

Imam tri adapterje za v vžigalnik. dva "kitajska" toka 400mA in 2A ter Garminovega toka 1A. Katerega priporočate da dam? Bo "dražji" (garminov) boljši? Adapter bi razdrl ter skril v armaturo, ven bi gledal sam priključek.

Najbrž bi bilo tudi dobro dati stikalo za vklop/izklop ne? Lahko pride do kakšne napake, ki bi mi poškodovala priključeno napravo?

Nazadnje urejeno:

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Točno takega imam, pa mi klinc mali skoz ven skače! pa še moj je 400 mA, tako da se telefon ob vklopljenem GPSu skoraj ne polne, vse sproti porabi.

Tako vezje bi sam ven vzel, prilotal na spodnjo stran cigaretnega priključka, USB kabel pa nekam speljal. Zanima me predvsem ali je 2A preveč tako za USB (najbrž ne glede na to da je USB polnilec gor) kot za avto. Oziroma če je boljše dati 1A
sprasujem se.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Pomembna je napetost, da je 5V, tok je pa itak naveden le maksimalen, ki ga reč zmore dostavit napravi. Torej naj bo več kot potrebuje naprava. Če naprava potrebuje tok 1A, potem ne bi škodilo imet adapter, ki zmore dostavit 2A.

Ogo

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Ja, saj na koncu sem tudi tako naredil. Dal sem 2A, zlotal, dal stikalo, dal bom še varovalko, pa bo ena zadeva rešena
zmaga.gif

Podobne teme