3D izris prostorov?

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
Zdravo,

se je pri obnovi stanovanja/hiše odločil kdo za 3D izris prostorov?
Koliko ste dejansko upoštevali izrise? Ste dali delati pohištvo po meri glede na izris ali so vam v izris vstavili pohištvo, ki je sedaj v prodajnih programih proizvajalcev?

Namreč, v prihodnjem letu bom obnavljal hišo in sem razmišljal tudi o 3D izrisu prostorov, da si lažje predstavljam vse skupaj, pa ne vem, ali je vredno, ker zadeva ni tako poceni...

Vnaprej hvala za odgovore.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ko smo že pri tem, jaz ravno iščem nekaj da bi si sam izrisal kuhinjo in kopalnico. Kaj se priporoča?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.413
5.658
113
Google sketchup

Maš na pašniku....na youtubu pa primere

Nazadnje urejeno:

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Tudi jaz uporabljam sketchup, samo mi je za tako enostavne stvari kot je kuhinja rahlo preveč. Mu manjkajo standardni elementi standardnih dimenzij, da bi jih samo nametal not...

DoR

Pripravnik
2. sep 2007
247
0
16
Google Sketchup je super program, vkolikor imas cas in voljo se nauciti risati. Ko enkrat poznas osnove je zelo enostaven za uporabo. Jaz sem si z njegovo uporabo izrisal opremo po meri v spalnici (postelja, omara, nocne) ter vgradno omaro v predsobi. Skice poslal mizarju, ta pa je potem naredil pohistvo (predhodno je prisel se pomeriti). Tako kot Apollo sem si kasneje naredil posnetek stanja (vris dejanske kuhinje, dnevne sobe, itd.) za nadaljnje eksperimentiranje.

3D izris arhitekta je na veliko visjem nivoju kot google sketchup. Poleg boljse grafike je plus, da ti arhitekti lahko naredijo par predlogov razlicne opreme ter razlicne razporeditve opreme (kombinacijo "standard opreme" ter opreme, ki bi jo bilo treba delati po meri), na podlagi katerih se lazje odlocis za optimalnega. Predvidevam, da glede na vlozena sredstva nato upostevas izris
smile-1.gif

IKEA oprema je lahko tudi OK, ampak kuhinje jaz ne bi kupoval tam, ker jo pac moras sam sestaviti. V startu sicer placas manj za same elemente, ampak moras vloziti nekaj truda (lahko tudi denarja), da jo montiras (spomnim se obiska pri kolegu, ko je sam zagal luknjo za korito v kuhinjski pult,...).

EDIT: ce se ti ne mudi s kuhinjo npr. lahko pocakas na kaksne ugodne akcije. Jaz sem pri Gorenju dobil 40% popusta in bil v koncni fazi v podobnem cenovnem rangu kot prijatelj, ki je kuhinjo kupil v IKEI (s tem da je imel on se skrbi z izrisom, transportom, sestavljanjem, itd.)

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
a 3d rabite za predstavo?

moški ponavadi ne, jepa bolj problem za ženske, ki povečini nimajo tega čuta predstave. Zato morš potem vse narisat, v 7D da se lahko doma pogajaš.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.413
5.658
113
Standardne elemente mas v predlogah...googli sketchup templates

jendomen

Pripravnik
30. apr 2008
357
11
18
Domžale
Lp
Jaz sem celo stanovanje izrisal z 3dsmax-om. Vsekakor pa naredi izris, saj tako vidiš kako bo izgledalo in naredi več variant tako boš prišel do izgleda ki je najbolj všečen in funkcionalen. Pri meni je biloi tako da je končni izgled čisto drugačen kot pa sem narisal prvo idejo.

jendomen

Pripravnik
30. apr 2008
357
11
18
Domžale
Lp
Bolj je problem 3dsmx dobiti, je namreč plačljiv, razen na pašniku. Za risat se meni ne zdi preveč zahteven, z osnovnimi ukazi se da marsikaj narediti. Je pa res da sem se jaz že prej učil risati z Autocadom, pa da mi je 3d risanje nek hobi.

as21

Pripravnik
18. dec 2007
787
21
18
najbolj enostaven program če želiš sam ustvarjat je SketchUp (na pašnikih poglej za pro verzijo, ker brezplačen je crap). Če želiš vstavljat že narejene elemente se nekaj najde na 3D warehouse (vzami v zakup da nekateri modeli nimajo točnih dimenzij, imaš pa tud modele od ikee).

sam uporabljam Rhinoceros 4.0 + Vray za renderje (obstaja tudi za Sketchup). sem mnenja da se v vsakem programu da naredit kvalitetne izdelke če program ki ga uporabljaš dobro poznaš oz. obvladaš.

sam se ukvarjam z risanjem opreme + interierjev, poznam pa tudi nekaj ljudi, ki se ukvarjajo s tem, tako da če rabiš kakšne dodatne informacije me lahko kontaktiraš na zs.

ColorForMe

Zelenc'
10. jan 2013
1
0
1
Na spodnji povezavi imaš par primerov, kako zgleda 3d izris vseh elementov, plus detajli kot so barva elementov, stene, preproge, luči... skratka usklajenost celega ambienta po zelo ugodni ceni...
Ponavadi naredijo več različnih postavitev elementov, ker le na podlagi večih izrisov se lahko odločiš, katera tebi najbolj ustreza ter katera barvna kombinacija ti je najbolj všeč.
http://www.facebook.com/ColorForMe?fref=ts