3883, recesija ali samo jamrači?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
a kdo zares kliče to kozlarijo? al pa celo pozna koga, ki kliče?

že par mesecev gledam njihove bedaste reklame na TV, zgleda da jim kar laufa ta posel glede na to da tako vneto oglašujejo po medijih glede na to da zakup reklamnega prostora ni poceni... človek se že vpraša a je res recesija v tej državi in narod res nima za jesti, al pa je dejansko to en velik narod jamračev ki se samo pritožujejo in jamrajo vsepovsod. Gledam novinarje ki sprašujejo ljudi na ulicah o stanju v državi, pred kamero ena upokojenka na veliko jamra o penziji in kako se težko živi, po drugi strani pa se vidi da je na sveže iz frizerskega salona, ima lepo obleko na sebi, okoli vratu ji pa visi zlata ketna z zlatim srčkom...okej mogoče ni pravo zlato. Ampak če imaš denar za brezvezen nakit potem nimaš kaj jamrat po TV o tem kako prenizko penzijo dobivaš.
OK zašel sem stran od famozne številke 3883.

3883?

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Meni se zdi bedarija klicat vedeževalko, če pa mi potem ona vse pove, kaj se mi bo zgodilo
shocked-1.gif

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.257
3.703
113
Se mi zdi, da sva gledala isto zadevo.
Dobro ohranjena ženska, bi ji dal tam mogoče max. 65 let pa jamra u pi.ku mater, kako je kriza in težko, pa ni denarja....
In v zadnjih 14 (štirinajst !!!!) letih odkar je v penziji si je lahko samo 5x privoščila dopust na morju
bonk.gif
. 3,14zda ženska v penziji že 14 let, pa jih bo še 20. Kdaj bo pa današnja aktivna populacija 30-45 let, ki s drakonskimi davki plačuje vse te penzionerske in javnosektorske finančne orgije, prišla do svojih penzij in koliko časa jih bomo uživali???

Ma adijo pamet ne moreš biti tak idi.ot!!! In ti najbolj jamrajo. Kaj pa tisti "bogati prasci", ki imajo jurja in pol neto plače, pa 20-letno kredo za stanovanje (ker niso imeli te sreče, da bi jim ga država šenkala za 10 jurrjev mark), pa polno ceno vrtca, nobenih "socialnih transferjev", ker so itak "bogati prasci"??
Kolikokrat gredo pa lahko oni na morje??? In to so ljudje z nekaj izkušnjami v službah, srednji management, strokovnjali, ki morajo dejansko vleči firme.
confused-1.gif

In konec leta bo vlada uvedla še krizni davek, ki bo progresivno najbolj udaril spet "bogate prasce", da bomo vsi jadniki na koncu efektivno na 700 EUR plače. Kar nekaj znancev iz mojega širšega kroga, pa to so ljudje stari 40 +-2 leti, jo je zaradi tega že pobrisalo v tujino. Samo, da se pokaže prilika grem tudi sam. V tej vukojebini, bodo pa istali samo javni uslužbenci, upokojenci in branilci nacionalnega interesa - vsega presiti jamrači.
rolleyes-1.gif

Jeb.ite se!!!

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Kliči 3883, da ti bodo povedali, če imaš kake šanse za tujino, zraven ti bodo pa še odprli čakro za dobro voljo.
cool-1.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.761
6.537
113
V sredo upokojenci z najnižjimi pokojninami dobijo počitniški dodatek:

Po podatkih Zpiza bo od skupno 647.017 nakazil v juliju dodatek prejelo dobrih 400.000 upravičencev. Za izplačilo dodatka za pokojnine in invalidska nadomestila bo zavod namenil približno 87,3 milijona evrov.

Kot so pojasnili na Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije (Zpiz), bodo upokojenci, katerih pokojnine ne presegajo 414 evrov, prejeli dodatek v znesku 367,95 evra. Tistim s pokojnino od 414,01 do 518 evrov bodo izplačali dodatek v višini 223,56 evra, tistim s pokojnino od 518,01 do 622 evrov pa v znesku 166 evrov.

Gospa, ki se pritožuje, ima verjetno previsoko pokojnino in dodatka zato ne dobi.