31. januar - oddaja podatkov na davčno?

Alterus

Zelenc'
22. apr 2008
5
0
1
Lani sem odprl popoldanski s.p. in tekom leta izdal par računov, računovodstvo sem pa sam delal. Zdaj pa opazim, da je treba do 31. 1. oddat ene podatke na davčno. To tudi za 'popoldance' velja al sem kaj spregledal?

Problem bi znal bit, da še nimam digitalnega potrdila ...

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Če si imel kakega zaposlenega, ali če si kaj takega plačeval da je obdavčeno z dohodnino. Za lastne račune boš kasneje oddal bilanco. Sedaj se oddaja dohodnina. In ja, za popoldance tudi...

Pa če imaš kake otroke kot olajšavo? Hm, kako pa si mislil da boš računovodstvo kar sam vodil?? Vsaj za te večje zadeve koga najdi, ki ve zakaj se gre.

Alterus

Zelenc'
22. apr 2008
5
0
1
Računal sem, da za teh par izdanih računov letno ne potrebujem računovodstva. Mogoče sem se motil
redface-1.gif

Še eno vprašanje. Porihtat si moram digitalno potrdilo za izdajo podatkov, na Sigen CA pa mi ponujajo tri:

Zahtevek za PRIDOBITEV digitalnih potrdil za zaposlene (spletno ali posebno potrdilo)
Zahtevek za PRIDOBITEV digitalnih potrdil za splošne nazive (spletno ali posebno potrdilo)
Zahtevek za PRIDOBITEV digitalnih potrdil za strežnike (spletno ali posebno potrdilo)

OK, tretji najbrž ni, kateri od ostalih dveh pa je pravi za popoldance?