307sw 2.0 HDI - ESP/ASR Not functioning

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Danes mi je, med tem ko sem speljeval, avto grobo crknil in prižgala se je lučka za ESP. Računalnik je pokazal ESP/ASR Not functioning in avto ni hotel več vžgat. Motor sicer zavrti ampak ne požene. Veliko nisem sprobaval, ker lahko verjetno še bolj poškodujem, če ga poskušam na silo vžgat. Vmes se mi je pojavila tudi lučka, da je sovoznikov airbag deaktiviran, čeprav ni bil. Ko sem avto ugasnil in dal kontakt, je ta lučka ugasnila. Zato sem predvideval, da je mogoče kje kakšen stik ali kaj in sem izklopil akumulator, pa nič boljše. Opazil sem tudi, da ko je v kontaktu se sliši zunaj nek piskajoče brenčeč zvok.

Avto ima 200k kilometrov, redno servisiran. Pred kratkim mi je začel vztrajnik piskat, kar sem nameraval zamenjat. Je lahko to?

Aja, ESP sem poskušal izklopit z gumbom na armaturi, pa nima nobenega efekta. Ampak to se verjetno lahko samo pri prižganem avtu naredi?

Hvala

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Aja, a akumulator ima tudi veze med voznjo? Mi je cudno, ker mi je avto crknil med voznjo oz. med speljevanjem, torej je bil ze vzgan.

Je pa res, da se je spraznil pred kratkim cez noc. Je bil nek mraz. Ampak sem na vzgal na kable in je bilo potem vse normalno.

jakkaa

Pripravnik
19. mar 2009
352
0
16
ljubljana
električar vabi...
confused-1.gif

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Citat:
Uporabnik disco pravi:
Aja, a akumulator ima tudi veze med voznjo?

ja

pri zalaufanem in brezhibnem avtu odklopi akumulator pa bo avto crknu

se pravi akumulator v avtu ni samo zaradi štarta

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Probali smo na kable vzgat, pa ne gre. Akumulator je res star, ampak verjetno bi preko kablov moralo it. Edino kar se lahko sprobam je, da en vecji aku prikljucim zraven.

Ce se to ne bo slo, kaj naj se sprobam?

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
smo zamenjal aku in se vedno nic.

Se kaksna ideja? Sosed je domaci mehanik in bi znal pogledat, ce bi vedel kam se obrnit.

Nekaj sem bral o nekih senzorjih, ki se menda zapacajo z rjo. Ampak ne delovanje esp sistema ne bi smelo vplivat na to, da avto ne vzge, ne?

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
A bsi je nek racunalnik? Ker to bi se potem dalo resetirat
smile-1.gif

Kaj pa senzor vziga?

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Na tester priklopit pa pol dalje. Nima smisla ugibat in še kaj dodatno uničit.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Tud to je zajebal , ker če ni med menjavo akuja imel rezervnega napajanja je računalnik pozabil zgodovino in napak ni več....
Če mene vprašaš ni problem v ESP ampak ti je najbrž crknil senzor na vstrajniku ker ga je preprosto odbilo.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
senzor gleda proti vstrajniku in je običajno privit na blok motorja . Če boste dal avto na tester bi moralo pokazat da manjka signal s tega senzorja, če je res crknil.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Predno preventivno zamenjaš pol avta....naredi kot že svetovano...pelji avto na tester, da se ga priklopi in bo računalnik pokazal napako..ker kot si opazil jo je zaznal in te zaradi tega ne spusti naprej. Če drugega ne, se najprej poskusi napako zbrisat in se pogelda ali je bilo zgolj naključje...in se lepo odpleješ naprej... ali se bo napaka spet pojavila.

Tako da..ta trenutek priklop avta na računalnik (tudi najceneje) potem pa dalje.

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Eh, ni blo nič takega. Računalniku se je malo zmešalo. Je mehanik kontakte spucal in je bilo vse spet normalno.

Hvala vsem za pomoč

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Citat:
Uporabnik disco pravi:
Eh, ni blo nič takega. Računalniku se je malo zmešalo. Je mehanik kontakte spucal in je bilo vse spet normalno.

Hvala vsem za pomoč

No eto
smile-1.gif
.

Pa še vedno bolje, da je bilo kot je bilo...huje je, da misliš da ni nič, pa je res treba pol avta zamenjat.

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.819
113
Jaz se ne bi tako hitro veselil. Je fajn počakat kakšen mesec, dva, da se res vidi, da ni več napake, hehe.