Ja Ferrex je stari Workzone (po specifikacijah identičen) in ima pretok 180L/min, torej bi za SUP potreboval cca 2 min (zdaj žal ne morem sprobat).
Glasen seveda je, ampak ni prehudo.
Kolk tist pretok drži ne vem, ampak upoštevaj, da moraš dosečt tudi ustrezen nadtlak....
Sicer je primarno namen za pumpanje gum in žog, meni pa se je zdelo, da lahko to prenosno zadevo vržem v prtljažnik in vzamem na supanje. Seveda bom najprej ob priliki doma sprobal to zadevo, priklopljeno na 220 V, da vidim kako se obnese in če bo kolikor toliko ok, potem ne razumem zakaj ne bi mogel kompresorja priklopit na razsmernik (ki bi ga priklopil na akumulator).
No sej pravim, probaj, ampak po mojih izkušnjah ni ravno najbolj primerna varianta. Pa tudi kvaliteten inverter takšne moči verjetno ne bo ravno poceni.
Te namenske zadeve za pumpanje supov so seveda bolj primerne (sploh ta, ki si ga linkal), ampak dobre stanejo 150-200 EUR navzgor.
Ti torej priklopiš
Outdoormaster Shark II na regulator in nato na prenosno baterijo in ne rabiš bit zraven avta? To bi res prosil, če lahko ob priliki sprobaš, kako deluje na SUPu.
Kar sem gledal, mi je ta po reviewejih deloval med boljšimi. Je pa res, da sem ga kupil po glavni sezoni in ga tako komaj parkrat uporabil. Težko komentiram, kako se obnese na dolgi rok. Baterijo sem pa pacal skupaj med novoletnimi prazniki, ko je bilo malo več časa.
Sicer pa ja, pumpo priklopim na regulator in regulator na baterijo, da ne rabim bit zraven avta. Sem sicer že enkrat napolnil in spraznik direktno iz baterije, ko ni bila čisto polna, saj takrat ni javljalo napake za overvoltage. Vseeno pa se mi ni zdelo preveč pametno uporabljat na ta način (že po zvoku se sliši da laufa hitreje kot na 12V). Z regulatorjem sem zaenkrat probal samo na "suho", torej zalaufal v kleti na suho, probal pokrit cev, da se je dvignil tlak in je vklopil še kompresor, izklopil po par 10s. Ta test je šel skozi, kaj več pa ko se mi bo dal SUP ven zvlečt in dat narazen.
Drugač pa zraven nekaterih teh pump dobiš tudi original lion battery pack. Ne vem pa, kako imajo tam rešeno, ali je dejansko reguliran output, ali je manj celic, ali pa samo pupma sprejme večji razpon napetosti. Ker teli aftermarket battery packi so bolj ali manj vsi na isto foro narejeni, kar ima pa releguliran output je pa večinoma prešvoh (pumpa rabi 10A@12V). Sicer zdaj ko imam tale regulator sem že razmišljaš, da bi lahko enostavno obesil na poljubno Hofer/Lidl baterijo za baterijsko orodje.
Težko vrjamem, da je tole uporabno za SUP, kjer rabiš cca. 300l lufta spravit vsaj na 12-15PSI nadtlaka. Mogoče če bi kombiniral obe vrjanti, samo vprašanje koliko časa bi trajala, če bi sploh uspel....