Eno vprašanje za poznavalce, sam sem sicer malo zbegan!
Passat 1.8T, letnik 1998 ...
... gledam servisno knjižico in piše naslednje:
Pri datumskih omejitvah pa nič ne piše kdaj se tole menja.
Skratka sedaj sprašujem kako je pri taki ubermašini menjava predvidena samo na 180k km. Osebno še nikoli nisem videl kaj podobnega, še celo pri vozilih s ketno je menjava priporočljiva prej!
Vem da je tu par majstrov za VAG vozila pa me zanima tehnološko zakaj bi bila menjava tako redka?
Sedaj pa še resno vprašanje, če je bil jermen menjan pri 140k km (leta 2007), kdaj ga je pametno spet menjat.
In ta avto me iz dneva v dan bolj preseneča, zadnjič sem ugotovil da je na avtu montiran EDS (1.8T ima to serijsko), danes pa da mi še dolgo ni potrebno menjat jermena!
Passat 1.8T, letnik 1998 ...
... gledam servisno knjižico in piše naslednje:
Citat:
Vsakih 180.000 km: menjava zobatega jermena in napenjalnika zobatega jermena za pogon odmikalnih gredi (samo 4-valjni 5-ventilni bencinski motor)
Pri datumskih omejitvah pa nič ne piše kdaj se tole menja.
Skratka sedaj sprašujem kako je pri taki ubermašini menjava predvidena samo na 180k km. Osebno še nikoli nisem videl kaj podobnega, še celo pri vozilih s ketno je menjava priporočljiva prej!
Sedaj pa še resno vprašanje, če je bil jermen menjan pri 140k km (leta 2007), kdaj ga je pametno spet menjat.
In ta avto me iz dneva v dan bolj preseneča, zadnjič sem ugotovil da je na avtu montiran EDS (1.8T ima to serijsko), danes pa da mi še dolgo ni potrebno menjat jermena!